Antena 3 CNN International News Companiile aeriene redirecționează zborurile pentru a evita zona Afganistanului

Companiile aeriene redirecționează zborurile pentru a evita zona Afganistanului

Marile companii aeriene redirecționează zborurile pentru a evita spațiul aerian din Afganistan după ce talibanii au preluat controlul asupra palatului prezidențial din Kabul.

Companiile aeriene redirecționează zborurile pentru a evita zona Afganistanului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Aug 2021   •   11:35

United Airlines, British Airways și Virgin Atlantic au anunțat că nu mai folosesc spațiul aerian al țării.

United Airlines au declarat  că vor redirecționa zborurile din jurul Afganistanului, și că ”vor continua să lucreze îndeaproape c FAA și IATA pentru a evalua situația”.

Emiratele au scris pe website-ul lor că au suspendat zborurile către și de la Kabul din cauza ”situației în desfășurare”.

De asemenea un purtător de cuvânt pentru FlyDubai a declarat pentru CNN că au suspendat toate operațiunile din Kabul și că vor continua să monitorizeze ce se întâmplă în continuare.

Și SUA a impus restricții de zbor în spațiul aerian al Afganistanului.  Administraţia americană de Aviaţie a comunicat că zborurile care operează sub 8.000 de metri sunt interzise în zona Kabul, cu excepția celor care folosesc Aeroportul Internațional Hamid Karzai.

Între timp, Canada, Marea Britanie, Franța și Germania le-au recomandat companiilor aeriene să mențină o altitudine de 8.000 de metri de sol. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close