Antena 3 CNN International News Congresul SUA deschide larg buzunarele după revolta de la Capitoliu și alocă 2 miliarde de dolari pentru întărirea securității

Congresul SUA deschide larg buzunarele după revolta de la Capitoliu și alocă 2 miliarde de dolari pentru întărirea securității

Camera Reprezentanților din Congresul SUA votează, joi, cheltuieli de 1,9 miliarde de dolar pentru întărirea securității la Capitoliu.

Congresul SUA deschide larg buzunarele după revolta de la Capitoliu și alocă 2 miliarde de dolari pentru întărirea securității
de Adrian Iclozan    |    20 Mai 2021   •   16:36

Votul vine la o zi după ce, miercuri, congresmenii au aprobat înființarea unei comisii independente pentru investigarea violențelor provocate pe 6 ianuarie de suporterii fostului președinte Donald Trump.

Măsurile acoperite prin finanțarea de aproape 2 miliarde de dolari se bazează pe recomandările unui grup operativ condus de generalul(r) de armată Russel Honore, care a analizat sistemul de securitate al Capitoliului.

Din suma totală, 250 de milioane de dolari vor fi alocați pentru măsurile de securitate la sol, precum instalarea de garduri și senzori.

162 de milioane urmează să finanțeze fortificarea ușilor, ferestrelor și clădirilor Legislativului american iar 200 de milioane vor merge către crearea unei forțe de reacție rapidă, care să întărească Poliția Capitoliului. De asemenea, urmează să se achiziționeze camere corporale în valoare de 8 milioane de dolari.

După votul în Camera Reprezentanților, aceste cheltuieli trebuie aprobate și de către Senatul american.

×
Subiecte în articol: Congres Securitate cheltuieli
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close