Antena 3 CNN International News Macron, după discuția cu Putin: "Nu văd o soluție diplomatică în următoarele zile"

Macron, după discuția cu Putin: "Nu văd o soluție diplomatică în următoarele zile"

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu are motive să spere într-o rezolvare diplomatică rapidă a conflictului din Ucraina. 

Macron, după discuția cu Putin: "Nu văd o soluție diplomatică în următoarele zile"
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    10 Mar 2022   •   20:05

Macron a discutat, joi, la telefon, cu liderul de la Kremlin.

De asemenea, Putin a discutat telefonic, joi, cu cancelarul german Olaf Scholz, dialogurile fiind menționate, fără alte amănunte, pe site-ul președinției ruse.

Tot joi, miniștrii de externe rus și ucrainean, Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba, au negociat în Turcia, fără vreun rezultat concret.

Potrivit președintelui francez, condițiile avansate de Vladimir Putin pentru încetarea focului în Ucraina "nu sunt acceptabile pentru nimeni".

"Nu văd o soluție diplomatică în următoarele ore și nici măcar în zilele următoare", a declarat Macron reporterilor la Versailles, înaintea unui summit al liderilor Uniunii Europene pe agenda căruia se află invazia rusă în Ucraina și dependența energetică a statelor europene de Rusia. 

"Sunt, cu siguranță optimist, dar trebuie să fiu și realist", a concluzionat președintele francez.

Speranțe năruite pentru aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană

Referitor la cererea Ucrainei, de aderare rapidă la Uniunea Europeană, Emmanuel Macron a spus: "Cu o țară în război? Nu cred... Trebuie să închidem ușa și să spunem 'niciodată'? Ar fi nedrept."

Președintele francez a mai estimat că războiul din Ucraina este "o tragedie (...) care va duce la redefinirea completă a arhitecturii Europei".

"Aceste discuții sunt strategice și istorice. Ele vor duce, astăzi, în săptămânile și lunile următoare, la decizii istorice pentru Europa noastră", a anticipat el, înaintea summit-ului cu liderii de pe continent.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Vladimir Putin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close