Antena 3 CNN International News Facebook interzice vânzarea terenurilor protejate din pădurea amazoniană pe Marketplace

Facebook interzice vânzarea terenurilor protejate din pădurea amazoniană pe Marketplace

Posibilitatea oamenilor de a cumpăra terenuri din pădurea tropicală amazoniană, utilizând platformele de comerț deținute de Facebook, va fi oprită.

Facebook interzice vânzarea terenurilor protejate din pădurea amazoniană pe Marketplace
Sursa foto: Twitter/CNN
de Cerasela Stafie    |    09 Oct 2021   •   11:41

Anunțul a fost făcut de reprezentanții rețelei de socializare, printr-o postare pe blogul acesteia, vineri, 8 octombrie.

”Astăzi, anunțăm măsuri de reducere a încercărilor de a vinde terenuri în zone de conservare ecologică din pădurea tropicală amazoniană pe piața Facebook (FB)”, a transmis compania.

Reprezentanții acesteia au adăugat că politicile comerciale vor fi actualizate pentru a ”interzice în mod explicit vânzarea sau cumpărarea de terenuri” pe platformele sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, care sunt destinate conservării ecologice.

Pe Marketplace se pot face tranzacții cu numeroase categorii de produse, de la terenuri la mobilier și mașini second-hand. 

Inițiativa Facebook a fost lansată la câteva luni după o amplă investigație a BBC, care dezvăluit că loturi însemnate de pământ, inclusiv unele care acoperă sute de acri de pădurile, sunt disponibile pentru cumpărare pe Facebook Marketplace.

Compania a mai transmis că listele cu o „bază de date autorizată a ariilor protejate” din Programul Națiunilor Unite pentru Mediu vor fi verificate, pentru a confirma dacă acestea încalcă noua sa politică.

"Anunțăm acest lucru astăzi, iar aplicarea sa va începe de acum să crească. De-a lungul timpului, vom observa cum funcționează acest proces și vom face îmbunătățiri după caz.”

Anunțul vine la sfârșitul unei săptămâni deosebit de dificile pentru Facebook. Compania se confruntă cu un control intens din partea parlamentarilor, după mărturia lui Frances Haugen din Senat, despre prejudiciile cauzate de platformele sale, și întreruperea masivă a serviciilor sale, de luni.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close