Antena 3 CNN International News De ce a ales Germania să anunțe miercuri că trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 | Zelenski a avut o surpriză

De ce a ales Germania să anunțe miercuri că trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 | Zelenski a avut o surpriză

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat "recunoștința sinceră" pentru decizia anunțată de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, de a trimite Kievului tancuri Leopard 2.

De ce a ales Germania să anunțe miercuri că trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 | Zelenski a avut o surpriză
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2023   •   15:42

"Principalele tancuri germane de luptă, extinderea în continuare a sprijinului de apărare și a misiunilor de antrenament, undă verde  partenerilor pentru livrarea de arme similare. Tocmai am aflat despre aceste decizii importante și oportune într-o discuție la telefon cu cancelarul Olaf Scholz. Le  sunt sincer recunoscător cancelarului și tuturor prietenilor noștri din Germania", a scris Zelenski, miercuri după-amiază, pe Twitter.

Anunțul Germaniei a venit chiar în ziua în care președintele ucrainean a împlinit 45 de ani.

Ultimele zile și săptămâni nu au fost cele mai bune pentru Ucraina și pentru președintele de la Kiev.

Citește și: Marele scandal de corupție zguduie guvernul lui Zelenski în plin război

Pe fondul unei grave crize guvernamentale provocate de corupție, Zelenski s-a văzut nevoit să-și dea afară mai mulți colaboratori.

Astfel, Kievul a anunțat, marți, demiterea a șase oficiali guvernamentali și a cinci guvernatori regionali, într-o mișcare considerată drept cea mai mare reorganizare a actualei administrații ucrainene de la începutul invaziei ruse.

Acest episod supărător vine în timp ce Ucraina încearcă să își convingă aliații să îi furnizeze mai mult armament și, în același timp, să se prezinte ca o țară liberă de corupție.

În plus, aliații Ucrainei au semnalat pierderile umane semnificative înregistrate de trupele Kievului în est și au cerut responsabililor ucraineni să-și schimbe strategia militară și să renunțe la obiective care și-au pierdut din importanța strategică în urma distrugerilor, precum orașul Bahmut.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Germania Leopard 2
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close