Antena 3 International News Câte persoane complet vaccinate au murit după ce s-au reinfectat cu COVID

Câte persoane complet vaccinate au murit după ce s-au reinfectat cu COVID

de Adrian Iclozan    |    03 Aug 2021   •   12:27
Câte persoane complet vaccinate au murit după ce s-au reinfectat cu COVID
Sursa foto: Getty Images

Mai puțin de 1% dintre persoanele complet vaccinate au dezvoltat infecții post-vaccinare, anunță CNN citând un studiu realizat în SUA.

Analiza a fost efectuată de Kaiser Familiy Foundation (KFF) pe baza datelor oficiale la nivelul statelor americane, în contextul în care datele guvernului federal iau în calcul doar infecțiile post-vaccinare care au avut ca efect spitalizarea sau moartea pacienților.

Astfel, conform ultimelor informații de la centrele pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA, mai puțin de 0,004% dintre persoanele complet imunizate prin vaccinare s-au reinfectat și au necesitat spitalizare și mai puțin de 0,001% dintre pacienții imunizați și reinfectați au murit.

Asta înseamnă aproximativ 6.600 de infecții severe dintr-un total de peste 163 de milioane de persoane vaccinate complet în SUA.

Analiza KFF mai arată că infecțiile post-vaccinare, în general, sunt extrem de rare.

Circa jumătate dintre statele americane au raportat informații referitoare la cazurile de infectare după vaccinare și în fiecare dintre aceste state procentajul acestor infectări a fost mai mic de 1% din totalul populației complet vaccinate, valorile fiind între 0,01 în Connecticut și 0,9% în Oklahoma.

Peste 90% dintre cazurile de infectare și peste 95% dintre cazurile spitalizate și decese au fost înregistrate la persoane nevaccinate, mai indică analiza KFF.

În România, autoritățile se așteaptă la 1.600 de cazuri pe zi în valul 4

Creșterea numărului de infectări cu tulpina Delta pune din nou presiune pe sistemul sanitar.

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul "Matei Balș", spune că valul patru al pandemiei ar putea începe chiar din această lună iar autoritățile se așteaptă și la 1.600 de cazuri noi pe zi în perioada imediat următoare.

"Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat au imunitate. Ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare (...) Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare", a spus Marinescu la Antena 3.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close