Antena 3 CNN International News Ambasadorul Germaniei în China moare subit, la 54 de ani

Ambasadorul Germaniei în China moare subit, la 54 de ani

Ambasadorul german în China, Jan Hecker, a încetat din viață în mod neașteptat, după doar câteva săptămâni în acest post diplomatic, relatează CNN.

Ambasadorul Germaniei în China moare subit, la 54 de ani
de Adrian Iclozan    |    06 Sep 2021   •   14:43

Anunțul a fost făcut luni de ambasada germană.

Reprezentanța diplomatică nu a dezvăluit cauza sau circumstanțele decesului.

Hecker, al 14 ambasador german în China, și-a preluat atribuțiile în Beijing în data de 24 august.

Anterior, bărbatul în vârstă de 54 de ani a activat ca Director al Departamentului pentru Politică Externă, Securitate și Dezvoltare iar din 2017 a fost consilier de politică externă pentru cancelarul german Angela Merkel.

La preluarea postului, Hecker a declarat că obiectivele sale vizează contribuția la "dezvoltarea stabilă și pe termen lung a relațiilor germano-chineze" și întărirea dialogului și parteneriatului.

"Suntem profund întristați și zguduiți de vestea morții subite a ambasadorului german în la Beijing. În acest moment, gândurile noastre se îndreaptă către familia, prietenii și colegii săi", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

Cancelarul Angela Merkel a spus, la rândul său, într-un mesaj scris că deplânge dispariția celui care i-a fost timp de mulți ani "un foarte stimat consilier, cu o umanitate profundă și o experiență excepțională".

 

×
Subiecte în articol: Jan Hecker ambasador Germania China
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close