Antena 3 CNN International News Aerodromul secret din Europa unde ajung armele care sunt livrate în Ucraina

Aerodromul secret din Europa unde ajung armele care sunt livrate în Ucraina

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major inter-arme din SUA, s-a deplasat săptămâna trecută într-o locație secretă din apropierea graniței ucrainene, unde se află un aerodrom pe care ajung armele pentru Ucraina.

Aerodromul secret din Europa unde ajung armele care sunt livrate în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Mar 2022   •   09:28

CNN, care transmite această informație, îl citează pe un oficial de rang înalt al Departamentului american al Apărării.

În timpul vizitei, generalul american s-a întâlnit cu militarii și cu personalul aeroportuar și a analizat activitatea de transport, adaugă sursa citată.

Activitatea s-a intensificat aici, în contextul războiului purtat de Rusia în Ucraina. Zilnic, se efectuează până la 17 zboruri, care reprezintă capacitatea maximă a acestei facilități. 

Locația aerodromului rămâne secretă, pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete anti-tanc, care ajung în Ucraina.

Armata rusă nu a lansat încă atacuri asupra acestor transporturi, odată ce au intrat în Ucraina, dar situația s-ar putea schimba, dacă trupele ruse avansează în țară.

Transporturile aeropurtate de armament pentru Ucraina sunt coordonate de SUA

Încă dinainte de invazia lansată de Rusia în dimineața zilei de 24 februarie, cerul Europei s-a umplut de avioane militare de transport ale SUA și ale aliaților SUA.

Este vorba, în special, de aparate C-17, "coloana vertebrală" a flotei militare americane de transport.

Zborurile au ajutat la repoziționarea trupelor de-a lungul flancului estic al NATO, dar au dus, de asemenea, armament către punctele de transfer de unde se poate livra în Ucraina.

De operațiune se ocupă Comandamentul militar american în Europa (EUCOM), care se coordonează cu aliații de pe continent, dar și cu Marea Britanie, pentru ca livrarea armamentului să se facă în mod eficient.

De când a început invazia Rusiei, 14 țări au trimis asistență de securitate Ucrainei.

Majoritatea pachetului de ajutor în valoare de 350 de milioane de dolari a fost deja livrat Ucrainei, la doar o săptămână după ce a fost aprobat de Casa Albă.

Foto: aparat de transport C-17 al aviației militare americane

×
Subiecte în articol: aerodrom Europa SUA Ucraina
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close