Antena 3 CNN International News Masacru la școală în SUA: o femeie de 28 de ani a ucis cu o armă semi-automată trei copii, pe directoarea școlii și încă doi adulți, la Nashville

Masacru la școală în SUA: o femeie de 28 de ani a ucis cu o armă semi-automată trei copii, pe directoarea școlii și încă doi adulți, la Nashville

Autoarea masacrului de la Covenant School din Nashville, statul american Tennessee, este o fostă elevă a acestei școli private creștine.

Masacru la școală în SUA: o femeie de 28 de ani a ucis cu o armă semi-automată trei copii, pe directoarea școlii și încă doi adulți, la Nashville
Sursa foto: LinkedIn / MNPD / CNN
de Adrian Iclozan    |    28 Mar 2023   •   10:01

Informația este difuzată de CNN, care menționează că atacatoarea a fost identificată de poliție drept Audrey Hale, de 28 de ani. 

Hale a fost împușcată mortal de polițiști după ce a deschis focul, printr-o fereastră, asupra ofițerilor trimiși la locul atacului.

Femeia a absolvit anul trecut Colegiul de Artă Nossi din Nashville și lucra ca designer grafic, având și o slujbă part-time, în care făcea cumpărături pentru diverși clienți, precizează sursa citată.

Site-ul televiziunii americane conservatoare Fox News scrie că Audrey Hale era o femeie transgender care se identifica drept persoană masculină pe profilul de pe rețeaua LinkedIn.

Citește și: Şase morţi în urma incidentului armat produs într-o şcoală din Statele Unite

Înscrisuri găsite de anchetatori arată că ea și-a plănuit minuțios atacul.

La domiciliul său, polițiștii au găsit alte două puști, dintre care una țeavă scurtă.

Cum s-a desfășurat atacul mortal

Potrivit informațiilor coroborate de investigatori, Audrey Elisabeth Hale și-a condus în cursul dimineții de luni mașina personală, o Honda Fit, în campusul școlii, unde a parcat vehiculul.

Ea a tras asupra ușii de sticlă a intrării în școală pentru a pătrunde în interior.

Înauntru, Hale a ucis șase persoane, între care trei elevi de nouă ani.

Numele acestora au fost comunicate de poliție: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs și William Kinney.

Celelalte trei victime adulte sunt Katherine Koonce, directoarea școlii, Mike Hill, un bărbat de 61 de ani, îngrijitor în cadrul instituției de învățământ (Koonce și Hill în foto următoare), și Cynthia Peak, o femeie de 61 de ani.

Hale a fost, la rândul său, împușcată mortal de ofițerii Rex Engleber și Michael Collazo, doi veterani ai Poliției Metropolitane Nashville, cu vechimi de patru, respectiv nouă ani, în cadrul forțelor de ordine din oraș.

După lichidarea suspectei, poliția a găsit înscrisuri în mașina acesteia, notează CNN.

Atacatoarea ar fi avut resentimente ca urmare a perioadei petrecute la Covenant School

La ora acestei actualizări, motivul atacului nu fusese stabilit oficial de poliție.

Însă, potrivit șefului poliției din Nashville, John Drake, este posibil ca atacatoarea de la Covenant School să fi nutrit resentimente legate de faptul că a fost nevoită să frecventeze această școală în trecut. .

Anchetatorii au menționat, luni, că femeia de 28 de ani a mers urmat cursurile școlii respective, dar nu erau siguri în ce perioadă de timp.

"Există ipoteza că (atacatoarea) a avut resentimente în legătură că a trebuit să meargă la acea școală. Nu avem încă toate detaliile în acest sens", a declarat șefului poliției din Nashville.

Oficialul a spus că Audrey Hale a ucis la întâmplare persoanele din școală.

La momentul atacului, ea era înarmată cu două puști de asalt (una dintre arme în foto următoare) și un pistol. Două dintre aceste arme fuseseră achiziționate legal, potrivit anchetatorilor.

În urma atacului sângeros din Nashville, președintele SUA, Joe Biden, a ordonat coborârea drapelelor în bernă la Casa Albă și la toate instituțiile federale, până vineri, în memoria victimelor.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close