Antena 3 CNN International News Mesajul transmis de Kiev rușilor după exploziile de la baza din Crimeea

Mesajul transmis de Kiev rușilor după exploziile de la baza din Crimeea

Ministerul ucrainean al Apărării a dat publicității o declarație ironică după exploziile care au devastat baza aeriană rusă Saki din Crimeea.

Mesajul transmis de Kiev rușilor după exploziile de la baza din Crimeea
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    11 Aug 2022   •   14:34

"Îi sfătuim pe stimații noștri oaspeți ruși să nu viziteze Crimeea ucraineană, dacă nu vor să aibă parte de o vacanță de vară neplăcut de fierbinte. Nicio cantitate de cremă solară nu-i va proteja de efectele periculoase ale fumatului în zonele neautorizate", arată declarația distribuită pe rețelele sociale.

"Aveți câteva opțiuni în vara aceasta", se mai spune în clipul atașat mesajului ministerial destinat civililor ruși din Crimeea.

Sunt apoi enumerate plajele de la Palm Jumeirah, în Dubai, precum și Antalia și Cuba.

"Dacă alegeți Crimeea, faceți o mare greșeală", continuă textul imprimat peste imaginile idilice cu destinații de vacanță. Urmează un montaj cu exploziile din Crimeea și cu turiști speriați, pe plajă.

"E timpul să vă îndreptați spre casă. Crimeea este Ucraina", este concluzia videoclipului, în care mai apare o localnică plângându-se că nu vrea să plece din peninsulă, unde este atât de bine.

CNN: Cel puțin trei explozii mari la baza Saki, dintre care două simultane

Noi imagini autentificate de CNN prin geolocalizare arată că la baza situată în apropiere de Novofedorivka au avut loc cel puțin trei explozii de mari proporții, dintre care două simultane.

Cauza deflagrațiilor rămâne neclară, deși mai mulți internauți acreditează fie varianta unui tir multiplu de artilerie cu bătaie lungă, fie varianta unui sabotaj la sol.

Autoritățile de la Kiev spun că nu au putut să determine cauza incidentului, în timp ce Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că detonațiile au fost provocate de muniția de aviație de pe aerodromul militar, fără a preciza cum anume.

Exploziile de marți s-au soldat cu cel puțin un mort și nouă răniți.

CNN a analizat imagini din satelit ale bazei Saki înainte și după explozii și, cu ajutorul unui expert în aviație, a stabilit că cel puțin șapte aparate militare de tip Su-24 și Su-30 au fost distruse ca urmare a deflagrațiilor.

Alte două aeronave ar fi fost avariate.

Ar fi cea mai importantă pierdere suferită de forțele aeriene ruse într-o singură zi, de la Al Doilea Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Novofedorivka Saki Crimeea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close