Antena 3 CNN International News Moscova reacționează după ce Zelenski a spus public că nu știe dacă Putin mai e viu

Moscova reacționează după ce Zelenski a spus public că nu știe dacă Putin mai e viu

Kremlinul a reacționat după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exprimat dubii că liderul rus Vladimir Putin ar mai fi în viață.

Moscova reacționează după ce Zelenski a spus public că nu știe dacă Putin mai e viu
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   15:26

Zelenski și-a manifestat îndoielile în legătură cu Putin într-un dialog prin legătură video cu participanții la forumul de la Davos.

Joi, purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a răspuns acestor remarci afirmând că președintele ucrainean ar prefera "ca nici Putin, nici Rusia să nu existe".

"Este clar că Rusia și Putin reprezintă o mare problemă în prezent pentru Ucraina și pentru Zelenski. Pur psihologic, Zelenski ar prefera să nu existe nici Putin, nici Rusia", a spus oficialul rus.

"Cu cât mai repede va arata Ucraina că e gata să ia în considerare cererile Rusiei - care vor fi soluționate pe o cale sau alta - cu atât mai repede se va termina totul, iar poporul ucrainean va începe să se recupereze după tragedia pusă în scenă de regimul de la Kiev", a apreciat el.

Zelenski: "Nici măcar nu știu dacă Putin e viu sau dacă el ia deciziile!" 

Ucraina va recupera Crimeea de sub controlul trupelor Moscovei, întrucât acest teritoriu îi aparține.

Angajamentul a fost făcut, joi, prin legătură video, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața participanților la forumul de la Davos.

"Nu este o intenție, acest pământ ne aparține. Crimeea înseamnă marea și munții noștri. Dați-ne arme și vom recâștiga ce este al nostru", a răspuns Zelenski, când a fost întrebat dacă "intenționează" să preia peninsula.

Întrebat despre posibilitatea negocierilor de pace, el s-a arătat sceptic și a exprimat îndoieli în legătură cu actul de decizie de la Kremlin.

"Discuțiile de pace nu înseamnă pace. Părțile trebuie să realizeze asta. În ultimii trei ani (de președinție), am făcut tot ce am putut pentru a ne elibera pământurile cu ajutorul diplomației (Însă) cineva nu a vrut, nu a avut timp, nu a crezut, a avansat condiții. Au fost mulți astfel de oameni. Centrul tuturor a fost Moscova (...)

Nu înțeleg cu cine să vorbesc. Nici măcar nu știu dacă (Putin) este în viață sau dacă ia el deciziile sau cine ia deciziile. Nu înțeleg cum poți promite liderilor europeni un lucru și să începi războiul a doua zi", a spus Zelenski.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close