Antena 3 CNN International News Pfizer a început să testeze vaccinul conceput împotriva Omicron

Pfizer a început să testeze vaccinul conceput împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul conceput împotriva variantei Omicron a COVID, relatează CNN.

Pfizer a început să testeze vaccinul conceput împotriva Omicron
Sursa foto: DPA Images / Christian Charisius
de Adrian Iclozan    |    25 Ian 2022   •   14:37

Într-un comunicat difuzat marți, cele două companii arată că studiul va examina siguranța vaccinului și gradul de toleranță al acestuia, precum și nivelul răspunsului imun, atât după doza inițială, cât și după  rapel.

La studiu vor participa până la 1.420 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Participanții sunt împărțiți în trei grupe:

  • Cei din primul grup au primit două doze din actualul vaccin Pfizer cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi una sau două doze de vaccin anti-Omicron.
  • Participanții din al doilea grup au primit trei doze de Pfizer cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi o doză din actuala formulă de vaccin Pfizer sau din formula concepută în mod specific să combată Omicron.
  • Participanții din grupul al treilea nu au primit niciun vaccin anti-COVID. Ei vor primi trei doze de vaccin împotriva variantei Omicron.

Vaccinul specific Omicron va fi administrat sub forma unei doze de 30 de micrograme, la fel ca și vaccinul actual.

"În timp ce studiile și datele actuale că dozele suplimentare continuă protejeze în mare măsură împotriva bolilor severe și a spitalizării după infecția cu Omicron, recunoaștem necesitatea de a fi pregătiți în cazul în care această protecție scade în timp și precum nevoia de a ajuta la abordarea problemei reprezentate de Omicron și de noi posibile variante în viitor", a declarat Kathrin Jansen, șeful departamentului de cercetare-dezvoltare a vaccinurilor Pfizer.

CNN amintește că Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că, dacă este nevoie de un nou vaccin pentru varianta de coronavirus Omicron, compania va avea unul în martie.

Un nou studiu de laborator aflat versiune preliminară sugerează că anticorpii împotriva variantei Omicron rămân activi la patru luni după o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

×
Subiecte în articol: Pfizer omicron
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close