Antena 3 CNN International News Planul rușilor în Herson, dezvăluit de armata ucraineană | Cine e oficialul de top trimis de Moscova în oraș

Planul rușilor în Herson, dezvăluit de armata ucraineană | Cine e oficialul de top trimis de Moscova în oraș

Rusia a trimis un număr important de soldați pentru a fortifica apărarea orașului Herson, în perspectiva contraofensivei ucrainene.

Planul rușilor în Herson, dezvăluit de armata ucraineană | Cine e oficialul de top trimis de Moscova în oraș
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Oct 2022   •   14:10

Ar fi vorba de până la 1.000 de militari, amplasați pe malul vestic al râului Nipru, susține armata ucraineană într-un anunț citat de CNN.

Între timp, autoritățile pro-ruse au deportat civili și au mutat facilități precum spitalele pe malul estic al râului, iar trupele ruse masate suplimentar s-au instalat în casele localnicilor care au părăsit zona menționează sursa citată.

Întărirea pozițiilor ruse la Herson apare și în actualizarea zilnică a Ministerului britanic al Apărării.

Documentul arată că este probabil ca rezerviști mobilizați de Moscova să fi fost trimiși pentru consolidarea apărării ruse pe malul vestic.

Sursa britanică adaugă că, în ultimele șase săptămâni, cele mai multe dintre forțele ruse din Ucraina au trecut la o "poziție defensivă pe termen lung", cel mai probabil pe seama faptului că "trupele Moscovei, slab echipate și cu un instructaj precar, sunt apte doar de operațiuni defensive".

Un reprezentant de vârf de la Moscova a vizitat Hersonul

Un reprezentant al președintelui rus Vladimir Putin a vizitat orașul Herson.

Anunțul a fost făcut pe Telegram de Serghei Aksionov, guvernatorul peninsulei Crimeea.

Aksionov a precizat că l-a însoțit în Herson pe Serghei Kirienko, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse.

"Împreună cu prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale, am vizitat orașul, portul și trecerea peste râul Nipru”, a menționat el.

Fost prim-ministru rus și actual prim-adjunct al șefului de personal al aparatului prezidențial de la Kremlin, Serghei Kirienko este considerat de oficialii americani drept "cel care are grijă" de politica internă a lui Vladimir Putin.

El a fost pus de SUA pe lista cu oficiali ruși supuși sancțiunilor.

Herson a fost primul oraș ucrainean căzut în mâinile trupelor de ocupație, după ce Moscova a lansat invazia din februarie.

Autoritățile locale instalate la Moscova au avertizat cu privire la o contraofensivă ucraineană iminentă în Herson și au anunțat că au finalizat evacuarea civililor din oraș.

Foto: distrugeri provocate de lupte în Arhanghelsk, localitate din Herson recapturată de forțele ucrainene

×
Subiecte în articol: Herson Serghei Kirienko
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close