Antena 3 CNN International News Noi amănunte de la discuția telefonică purtată de Emmanuel Macron și Olaf Scholz cu Vladimir Putin

Noi amănunte de la discuția telefonică purtată de Emmanuel Macron și Olaf Scholz cu Vladimir Putin

Liderii francez și german au avut, sâmbătă, un dialog telefonic cu președintele rus, discuția în acest format întinzându-se pe 80 de minute.

Noi amănunte de la discuția telefonică purtată de Emmanuel Macron și Olaf Scholz cu Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Mai 2022   •   18:04

Discuția a avut la inițiativa lui Emmanuel Macron și Olaf Scholz, precizează biroul de presă al guvernului german. 

Macron și Scholz i-au cerut lui Putin încetarea imediată a focului în Ucraina.

"Cancelarul german și președintele francez au cerut încetarea imediată a focului și retragerea militarilor ruși. Ei i-au solicitat președintelui rus să se angajeze în negocieri serioase și directe cu omologul ucrainean și să găsească o soluție diplomatică la conflict, se mai spune în informarea de presă a guvernului de la Berlin.

Palatul Elysee a menționat la rândul său, într-o declarație, că "orice soluție privind încetarea războiului trebuie negociată între Moscova și Kiev".

Macron și Scholz au cerut ridicarea blocadei ruse asupra portului Odesa

Declarația președinției franceze mai menționează că Macron și Scholz au cerut eliberarea celor aproximativ 2.500 de luptători ucraineni care s-au predat la Azovstal și care au fost luați prizonieri forțele ruse.

În plus, cei doi lideri au cerut ridicarea blocadei ruse asupra portului Odesa, pentru a permite reluarea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră, pentru a fi evitată o criză alimentară globală.

În declarația difuzată de Kremlin mai devreme, în legătură cu discuțiile celor trei lideri, se menționează că partea rusă ar fi dispusă să reia dialogul de pace cu partea ucraineană, pe care o acuză de "înghețarea negocierilor".

De asemenea, Kremlinul a cerut ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei în schimbul deblocării porturilor ucrainene.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close