Antena 3 CNN International News Rusia acuză atacuri cu drone inamice în trei regiuni de la granița cu Ucraina

Rusia acuză atacuri cu drone inamice în trei regiuni de la granița cu Ucraina

Apar noi informații în legătură cu atacurile raportate de ruși în regiunile situate la granița cu Ucraina.

Rusia acuză atacuri cu drone inamice în trei regiuni de la granița cu Ucraina
Sursa foto: Twitter@Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   12:49

Aleksandr Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, susține că drone inamice au atacat o instalație militară.

"În această dimineață, o tentativă de atac cu două drone inamice a fost zădărnicită la o instalație militară din Voronej", a scris Gusev pe Telegram.

Potrivit acestuia, o dronă a fost deviată de la cursul său și a căzut, iar cea de-a doua a fost distrusă după ce a luat foc.

Citește și: Radu Tudor: "Armata rusă a ajuns a doua, dar nu din lume, ci din Ucraina" 

Autoritățile ruse au raportat, de asemenea, atacuri cu drone în regiunile Belgorod și Kursk.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, a spus că o dronă inamică a fost doborâtă iar resturile acesteia au căzut în satul Tolmacevo (foto principală și interior), provocând pagube la o conductă de gaz și la fațada unei case, fără a exista victime.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat, miercuri, că explozia unei drone inamice în timpul unui atac nocturn asupra satului Olkovatka a avariat mai multe clădiri și o mașină.

Dronele au jucat un rol important în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

CNN: "Intensificarea relatărilor privind atacuri cu drone în Rusia vine pe fondul așteptărilor privind începerea contraofensivei ucrainene"

Rusia a folosit drone - în special aduse din Iran - pe tot parcursul conflictului pentru a bombarda orașele și infrastructura ucraineană.

În martie, Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Ucraina că a lansat o serie de tentative de atacuri cu drone care au vizat infrastructura din interiorul Rusiei. 

Săptămâna, Rusia a acuzat Ucraina de tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, după ce autoritățile ruse au anunțat că au neutralizat două aparate fără pilot deasupra Kremlinului.

Ucraina a negat acuzațiile.

Intensificarea relatărilor privind atacuri cu drone atribuite Kievului vin pe fondul așteptărilor ca Ucraina să declanșeze contraofensiva menită să ducă la eliberarea teritoriilor ocupate de armata rusă.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close