Antena 3 CNN International News Serghei Lavrov a rostit cuvintele de care se temea toată lumea. NATO și UE, direct vizate

Serghei Lavrov a rostit cuvintele de care se temea toată lumea. NATO și UE, direct vizate

Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a declarat că Uniunea Europeană și NATO formează o "coaliție" pentru a pregăti un război cu Rusia.

Serghei Lavrov a rostit cuvintele de care se temea toată lumea. NATO și UE, direct vizate
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Iun 2022   •   15:18

Lavrov a comentat acordarea, de către Consiliul European, a statutului de țară-candidat la aderarea în Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova.

Ministrul rus a reluat argumentația președintelui Vladimir Putin și a menționat că UE nu este un bloc politico-militar, spre deosebire de NATO, iar dezvoltarea relațiilor dintre blocul comunitar și alte state nu prezintă amenințări sau riscuri pentru Rusia.

Totuși, Moscova observă că retorica Uniunii și-a accentuat caracterul agresiv și "rusofob", a spus Serghei Lavrov într-o conferință de presă susținută la Baku alături de Jeihun Bairamov, omologul său din Azerbaidjan. 

"Uniunea Europeană, împreună cu NATO, adună un fel de coaliție modernă pentru a purta, practic, un război cu Federația Rusă", a susținut el, adăugând că Rusia va supraveghea "foarte îndeaproape" acest demers.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus la rândul său că aderarea Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană reprezintă o chestiune internă a blocului comunitar.

Peskov a indicat însă că este "crucial ca aceste procese să nu aducă mai multe probleme Rusiei și relațiilor dintre țările candidate și Rusia și să nu provoace o deteriorare și mai mare a relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană".

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov NATO UE razboi Rusia
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close