Antena 3 CNN International News Serviciile secrete americane avertizează că Putin ar putea lansa un atac cibernetic asupra SUA. Reacția Kremlinului

Serviciile secrete americane avertizează că Putin ar putea lansa un atac cibernetic asupra SUA. Reacția Kremlinului

Cerasela Stafie
1 minut de citit Publicat la 14:05 22 Mar 2022 Modificat la 14:05 22 Mar 2022
atac cibernetic
Serviciile secrete americane avertizează că Putin ar putea lansa un atac cibernetic asupra SUA. Reacția Kremlinului Sursa foto: Pixabay.com

Informația a venit chiar de la președintele american Joe Biden. Până în prezent, agențiile de spionaj din SUA au reușit să afle destul de exact ce mutări are de gând să facă președintele rus.

Biden a avertizat mai întâi, luni, într-o declarație scrisă, că este timpul ca sectorul privat, care deține o mare parte din infrastructura critică a națiunii și nu a ascultat întotdeauna avertismentele guvernamentale, să-și întărească imediat apărarea online.

Ulterior, a transmis un mesaj și mai înfricoșător în persoană la o întâlnire de la masa rotundă de afaceri la Washington.
„Amploarea capacității cibernetice a Rusiei este destul de importantă și urmează”, a avertizat președintele.”„Nu l-a folosit încă, dar face parte din cartea lui de joc”, a spus Biden despre Putin.

Anne Neuberger, consilier adjunct pentru securitate națională la Casa Albă pentru tehnologia cibernetică și emergentă, a declarat luni că, după detectarea ”activității pregătitoare” a Rusiei, administrația a ținut briefing-uri secrete cu companii și sectoare care ar putea fi vulnerabile la atacuri cibernetice. Dar ea a mai spus că în prezent nu există nicio dovadă a vreunei amenințări specifice. Casa Albă a avertizat în mod constant despre un potențial front cibernetic al războiului rusesc asupra Ucrainei, încă de la invazia de acum mai bine de trei săptămâni.

Putin și-ar putea întoarce agențiile de informații sau bandele criminale aferente împotriva departamentelor guvernamentale americane, spitalelor, infrastructurii critice și utilităților. Deschiderea unui front cibernetic, sau cel puțin aluzia că ar face asta, ar fi în concordanță cu strategia de escaladare a lui Putin, care a adus în discuție până și arsenalul nuclear, înspăimântând întreaga lume.

Întrebarea cheie este dacă liderul rus ar risca un conflict cibernetic la scară largă cu Washingtonul, care, după cum raporta CNN săptămâna trecută, are capabilități înfricoșătoare, care ar putea depăși arsenalul Rusiei și ar putea oferi rapid lovituri devastatoare împotriva infrastructurii critice ruse.

Reacția Kreminului cu privire la aceste informații a venit cu rapiditate. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a respins afirmația președintelui american Joe Biden conform căreia Moscova intenționează să efectueze atacuri cibernetice ca răspuns la sancțiuni.

”Spre deosebire de multe țări occidentale, inclusiv Statele Unite, Rusia nu este implicată în banditism de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului reporterilor, când i s-a cerut să comenteze remarca lui Biden.

×
x close