Antena 3 CNN International News Ce i-a transmis Vladimir Putin emisarului chinez Wang Yi la întâlnirea de la Moscova

Ce i-a transmis Vladimir Putin emisarului chinez Wang Yi la întâlnirea de la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin l-a primit pe diplomatul chinez de rang înalt Wang Yi, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la invazia din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   13:21

Cu această ocazie, Vladimir Putin a confirmat că așteaptă în perioada următoare o vizită la Moscova a omologului său chinez Xi Jinping.

"Relațiile ruso-chineze se dezvoltă așa cum ne-am planificat. Atingem noi etape. Există toate motivele să credem că volumul comerțului dintre Rusia și China va ajunge la 200 de miliarde de dolari mai devreme de ​​2024. Rusia îl așteaptă președintele chinez în Rusia", a afirmat președintele rus

Emisarul chinez a început prin a-i transmite liderului rus salutări din partea președintelui Xi Jinping.

"Relațiile dintre Federația Rusă și China au rezistat presiunii din partea comunității internaționale și se dezvoltă în mod constant. Relațiile dintre Rusia și China nu sunt îndreptate împotriva țărilor terțe (...) Beijingul este pregătit să consolideze cooperarea strategică cu Moscova în interesul țărilor noastre și al lumii întregi", a spus Wang Yi în intervalul cât a fost permisă prezența cameramanilor la întâlnire.

Anterior, publicația The Wall Street Journal a scris că președintele chinez ar pregăti o vizită în capitala Rusiei "în lunile următoare".

Citește și: CNN: Sprijinul Chinei față de Rusia a crescut în ultimul an

China a anunțat că a elaborat o propune de plan de pace în Ucraina iar ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacționat spunând că așteaptă să vadă detaliile acestui plan și dacă propunerea respectă principiul integrității teritoriale a Ucrainei.

Înaintea discuției cu Putin, Wang Yi a discutat cu omologul rus Serghei Lavrov.

De asemenea, diplomatul de la Beijing s-a întâlnit mai devreme cu Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei.

Beijingul a transmis anterior că relația pe care o are cu Rusia este "solidă ca o stâncă" și că va rezista oricărui test.

În acest context Statele Unite s-au declarat îngrijorate că guvernul chinez ar putea lua în considerare furnizarea de arme către Rusia, la un an de la invazia din Ucraina.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close