Antena 3 CNN International News Vladimir Putin, declarația zilei după ce a inaugurat un eveniment tehnico-militar la Moscova

Vladimir Putin, declarația zilei după ce a inaugurat un eveniment tehnico-militar la Moscova

Rusia este pregătită să asigure echipament și instruire militară țărilor aliate din America Latină, Asia și Africa.

Vladimir Putin, declarația zilei după ce a inaugurat un eveniment tehnico-militar la Moscova
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    15 Aug 2022   •   17:50

O declarație în acest sens a fost făcută, luni, de președintele rus Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului "Armata 2022".

Este vorba despre un forum tehnico-militar internațional, găzduit la centrul expozițional și de conferințe "Patriot" din Moscova.

"Rusia prețuiește sincer legăturile istorice puternice, prietenești și de încredere cu țările din America Latină, Asia și Africa. Suntem gata să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la cele de calibru mic până la vehicule blindate și artilerie, avioane de luptă și vehicule aeriene fără pilot", a spus Putin în cuvântul de deschidere.

"Apreciem foarte mult faptul că țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni cu idei similare pe diferite continente", a continuat el.

Președintele rus a subliniat, de asemenea, avantajele antrenării soldaților străini în Rusia și a adăugat că își invită aliații să facă exerciții militare comune.

Putin oferă aliaților săi instruire militară în academiile ruse de profil

"De asemenea, vedem perspective mari în pregătirea militarilor străini și în instruirea lor avansată. Mii de profesioniști militari din întreaga lume sunt mândri că au absolvit universitățile și academiile militare din țara noastră", a mai spus Vladimir Putin.

Declarațiile sale vin în contextul în care forțele ruse se confruntă cu perspectiva unei contraofensive ucrainene în sud, unde artileria Kievului a tăiat rutele de aprovizionare a forțelor de invazie din Herson.

De asemenea, efortul militar al Moscovei pare să fi încetinit, după preluarea controlului în cea mai mare parte a regiunii Lugansk.

Între timp, artileria ucraineană cu bătaie lungă a reușit să distrugă mai multe avioane militare ruse în Crimeea iar, mai recent, un turn de observație din Belgorod a fost distrus de forțele Kievului într-un atac cu dronă kamikaze.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close