Antena 3 CNN Timp liber Muzică Comoara de pe portativ: O nouă partitură pentru pian semnată "Wolfgango Mozart", descoperită în Austria

Comoara de pe portativ: O nouă partitură pentru pian semnată "Wolfgango Mozart", descoperită în Austria

Comoara de pe portativ: O nouă partitură pentru pian semnată "Wolfgango Mozart", descoperită în Austria
Sursa foto: Foto: 123rf.com
02 Mar 2012   •   13:32

O partitură pentru pian de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), complet necunoscută până în prezent, a fost descoperită în Austria, infromează AFP.

Potrivit unui comunicat al Fundaţei Mozarteum, parittura urmează să fie prezentată şi interpretată în public pe 23 martie, la Salzburg.
   
Muzicologul austriac Hildegard Herrmann-Schneider a făcut această descoperire în Tirol, în timpul căutărilor efectuate de organizaţia internaţională non-profit Répertoire International des Sources Musicales (RISM).
   
Partitura, care datează din jurul anului 1780, este în mod explicit atribuită compozitorului, a cărui semnătură este "Wolfgango Mozart".
   
Partitura va fi interpretată de pianistul austriac Florian Birsak, pe 23 martie, în sala de bal a casei Mozart din Salzburg, oraşul natal al compozitorului, pe pianul acestuia.
   
În ultimii ani, alte două partituri pentru pian de Mozart, necunoscute, au fost descoperite: în 2006, în arhivele arhiepiscopiei de Salzburg, şi în 2009, în arhivele Fundaţiei Mozarteum.



×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close