Antena 3 CNN Life 5 pași ca să scapi de kilogramele în plus acumulate în "izolare". Nutriţionist: Un meniu copy/paste nu va funcționa

5 pași ca să scapi de kilogramele în plus acumulate în "izolare". Nutriţionist: Un meniu copy/paste nu va funcționa

Starea de urgență a fost greu de suportat, din multe puncte de vedere, și a lăsat urme vizibile asupra multora dintre noi. Printre ele, kilogramele acumulate în plus.

5 pași ca să scapi de kilogramele în plus acumulate în "izolare". Nutriţionist: Un meniu copy/paste nu va funcționa
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    23 Aug 2020   •   15:15

În perioada în care am stat acasă, dar chiar şi acum, în starea de alertă, multe persoane încă lucează de acasă, astfel că intervine lipsa mișcării și a activităților obișnuite sau chiar o întrecere nedeclarată în talente culinare, în rândul gospodinelor. 

Pâinea proaspăt coaptă, gogoșile, clătitele sau cozonacul sunt doar câteva din preparatele care au făcut furori în perioada stării de urgență, când s-a stat mai mult ca oricând în casă. Și cum nici unul din aceste preparate nu a fost consumat în porții mici, efectele nu au întârziat să apară. 

Gătitul în exces a adus kilograme în plus

Urmarea deliciilor coapte și a meselor îmbelșugate: câteva kilograme în plus pentru majoritatea dintre noi, fie că suntem bărbaţi sau femei. Acum, toţi ne dorim să slăbim, şi rapid dacă se poate.

Toată lumea își dorește să dea jos kilogramele cât mai repede, însă oricine își propune să facă asta trebuie să fie conștient de la început că nu e ușor, dar nici imposibil. 

"Procesul de slăbire depinde de cât de mult îți dorești acest lucru, dar și de echilibrul fiecăruia și de disciplină. Când îți propui să slăbești nu trebuie să te gândești că ții dietă, ci trebuie să te gândești cum să îți schimbi stilul de viață, din punct de vedere alimentar, conștientizând ce obiceiuri nesănătoase au dus la creșterea în greutate", spune nutriționistul Carmen Tenescu.

5 pași spre mai puține kilograme

Specialistul spune că, dacă vrei să slăbești, trebuie să înțelegi cât mănânci și mai ales de ce mănânci. Astfel, Carmen Tenescu a inclus acest lucru într-o listă cu "5 pași spre mai puține kilograme", pe care oricine vrea să scape de surplusul ponderal trebuie să o respecte, indiferent dacă se va adresa unui specialist pentru o dietă pesonalizată sau își va revizui singură meniul zilnic:

1. Stabilește-ți obiective reale!

2. Înțelege cât mănânci și mai ales de ce mănânci!

3. Reorganizează-ți porțiile de mâncare!

4. Micșorează cantitatea de zaharuri și carbohidrați!

5. Păstrează un echilibru între alimentație și activitatea fizică!

Cum arată o zi de dietă

"Pentru ca noul program alimentar să fie agreat de cel sau cea care îl va urma, acesta trebuie să conțină câte ceva din toate categoriile de alimente, dar să fie construit în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte și de aportul nutrițional recomandat, de aceea un meniu copy/paste nu va funcționa în toate cazurile, chiar dacă anumite alimente sunt recomandate în majoritatea programelor de slăbire", a mai spus Carmen Tenescu. 

Nutriționistul a dat exemplu câteva variante de combinații alimentare pentru care s-ar putea opta într-o zi de dietă:

Mic dejun: un ou fiert, o roșie și o felie de pâine;

Prânz: 250 de grame de carne (la cuptor sau grătar) și salată de varză;

Cină: un bol de ciorbă de pui.
 

×
Subiecte în articol: carmen tenescu dieta slabire
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close