Antena 3 CNN Life 5 sfaturi pentru îngrijirea pielii înainte și după epilare

5 sfaturi pentru îngrijirea pielii înainte și după epilare

Procesul de epilare nu este cel mai comod procedeu cosmetic, indiferent de metoda pentru care optezi.

5 sfaturi pentru îngrijirea pielii înainte și după epilare
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2023   •   15:18

Câteva minute pentru îngrijirea adecvată a pielii după epilare sunt esențiale pentru reducerea disconfortului și prevenirea eventualelor efecte adverse.

  1. Evită eventualele infecții

Atunci când firele de păr sunt smulse din rădăcină, se produce o leziune minoră la nivelul foliculului. Aceasta are un risc de infecție, cel puțin în primele 24 - 48 ore după procedură.

Evident, înainte de epilare este esențială curățarea temeinică a pielii, cu apă și săpun. După epilare poți apela la un produs de tip Cicatridina unguent care are dublă acțiune: favorizează vindecarea datorită conținutului de acid hialuronic și are un rol antiseptic mulțumită conținutului de clorhexidină.

Datorită formei de prezentare - unguent - Cacitridina contribuie și la hidratarea pielii, ceea ce ajută la calmarea mai rapidă a iritației și disconfortului.

  1. Diminuează iritația

Epilarea este un factor de stres pentru piele, oricât de pricepută ar fi cosmeticiana ta și oricât de blândă ar fi metoda folosită. E normal ca pielea să arate ușor iritată câteva ore bune după aceea, uneori până a doua zi.

Evită contactul pielii cu transpirația și praful. Ambele pot transporta microorganisme care să determine infecții și pot avea un impact negativ asupra pielii.

Aplică o compresă rece pentru a reduce edemul și roșeața. Poate fi suficientă o compresă cu apă rece, sau poți aplica o pungă de legume congelate, învelită bine într-un prosop, pe zona iritată.

Poartă îmbrăcăminte largă pentru a evita transpirația și frecarea acesteia cu pielea.

  1. Evită apariția firelor crescute sub piele

Creșterea firelor de păr pe sub piele este un efect secundar frecvent întâlnit consecutiv epilării. După ce firele sunt smulse din rădăcină, noile fire care vor crește trebuie să își găsească drumul către suprafață. Dacă pielea este uscată, iar celulele moarte blochează porii, aceste fire de păr pot rămâne sub derm.

Cea mai bună metodă de prevenire a apariției firelor de păr sub piele este hidratarea adecvată. Începe să folosești o cremă hidratantă cu minim 24 ore înainte de epilare. Folosește un produs fără alergeni, fără conservanți și fără parfum.

După epilare, aplică un unguent cu efect dezinfectant, de tipul Cicatridina. La minim o oră după epilare, poți folosi din nou cremă hidratantă, dar nu te grăbi cu aplicarea ei, căci unele persoane dezvoltă erupții cutanate dacă produsul cosmetic este aplicat pe pielea iritată.

Hidratarea adecvată a pielii ar trebui realizată zilnic, după fiecare duș, pentru a preveni uscarea acesteia.

  1. Exfoliază pielea după epilare

La 2 - 3 zile după epilare, aplicarea unei creme exfoliante poate ajuta la îndepărtarea eficientă a celulelor moarte și îmbătrânite. Astfel, iritația va ceda complet, vindecarea foliculilor piloși va fi accelerată, iar pielea va arăta netedă și suplă.

Exfolierea trebuie repetată la 3 - 4 zile pentru a preveni creșterea sub piele a firelor de păr. Nu e necesară utilizarea de produși chimici - din contră, este contraindicată în această perioadă. Mult mai confortabilă este folosirea unei lufe exfoliante sau a unui burete exfoliant, în combinație cu un scrub comercial sau cu unul făcut în casă - de exemplu, din zaț de cafea.

  1. Nu lăsa să treacă prea mult timp între epilări

Odată ce ai pornit pe acest drum, fii consecventă și programează următoarea sesiune de epilat, astfel încât firele de păr care au reapărut să aibă 3 - 4 mm lungime. Dacă nu ratezi programările, vei vedea că firele încep să se rărească, să rămână din ce în ce mai puține și mai subțiri, iar procedura aproape că nu mai provoacă disconfort deloc.

Epilarea este o metodă sigură și aproape lipsită de contraindicații pentru a scăpa de firele de păr nedorite. Cu îngrijirea adecvată, înainte și după procedură, pielea ta va fi mai netedă, mai catifelată și mai sănătoasă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close