Antena 3 CNN Life 7 aspecte de care ar trebui să ţii cont când alegi furnizorul de acoperişuri metalice

7 aspecte de care ar trebui să ţii cont când alegi furnizorul de acoperişuri metalice

Dacă eşti pe punctul de a achiziţiona un nou acoperiş pentru casa ta, cu siguranţă ai văzut că piaţa este bogată şi variată în oferte, unele chiar foarte atractive. Procesul poate fi copleşitor şi, dacă nu vei fi atent, s-ar putea să regreţi.

7 aspecte de care ar trebui să ţii cont când alegi furnizorul de acoperişuri metalice
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2020   •   16:40

Este esenţial ca atunci când iei această decizie, să faci o mică analiză a pieței, căutând produsele ce îți vor satisfice nevoile și se vor potrivi perfect cu arhitectura casei tale. De exemplu, cei mai mulți clienți caută “ţigla metalică preţ”, “acoperiș metalic de calitate” și “montaj acoperiș”. În plus, poți avea în vedere și principalele caracteristici ale furnizorilor. Vom vedea în continuare cum depistezi cel mai bun furnizor pentru acoperişul tău.

Tipuri şi stiluri de acoperişuri metalice

Pe măsură ce vei căuta furnizorii potriviţi, vei constata că aceştia se concentrează pe furnizarea diferitelor tipuri de acoperişuri metalice. Una din diferenţele pe care le vei sesiza este că unii furnizori comercializează acoperişuri metalice cu cusături verticale, în vreme ce alţii par specializaţi pe cele cu panouri modulare care imită lemnul, ardezia, ţigla, precum și alte materiale. În ceea ce privește acoperișurile metalice cu cusături vertical, acestea se impart în: produse cu fixare expusă, panouri cu margini speciale pentru elementele de fixare, panouri cu cusături verticale fixate cu clemă sau panouri cu cusături permanente mecanice. De asemenea, furnizorii se diferențiază și prin tehnologiile de vopsire. De aceea, dacă ştii exact ce tip de acoperiş metalic doreşti, va fi uşor să reduci numărul furnizorilor.

Locaţie

Este important ca la achiziţionarea unui acoperiş nou să iei în considerare locaţia furnizorului. Expedierea panourilor mari, de la baza acoperişului până la vârf, poate fi dificilă şi costisitoare. Distanţa de transport poate avea impact asupra costurilor, dar şi asupra energiei încorporate în amprenta de mediu a acoperişului.

Pe de altă parte, acoperişurile metalice modulare care arată că şindrila, şipcile de lemn, ardezia sau ţigla sunt mult mai uşor de transportat. Acestea sunt paletizate şi nu implică panouri de dimensiuni mari, astfel că, de obicei se pot livra în toată ţara fără probleme şi fără costuri prea ridicate.

Experienţa

Nivelul de experienţă al furnizorului de acoperişuri metalice este foarte important. Sunt lucruri care se pot învăţa numai în timp, în special în domeniul designului şi a detaliilor de instalare, care afectează performanța pe termen lung a unui acoperiş. Mai mult, producătorul tău de acoperişuri metalice îţi va oferi garanţie pentru produs, de aceea este recomandat să cauţi un producător cu un istoric profesional bun, care să poată soluţiona rapid posibilele viitoare reclamaţii. De asemenea, vei constata că producătorii mai experimentaţi şi mai stabili au rol de lider în industria acoperişurilor metalice şi au site-uri bine realizate pe care vei putea găsi multe informaţii utile.

Materii prime

Calitatea materialelor utilizate de producătorii acoperişurilor metalice este un factor important şi trebuie luat în considerare. Mulţi producători folosesc metale mai puţin costisitoare, dar care ar putea fi de proastă calitate. Nu uita că un acoperiş este o investiţie pentru toată viața, aşa că, dacă vrei să ai beneficii pe termen lung, nu face rabat la calitatea materiilor prime pentru a obţine un preţ mai bun.

Accesorii prefabricate

Majoritatea producătorilor şi furnizorilor de acoperişuri metalice de calitate oferă accesorii prefabricate care să acopere toate unghiurile şi detaliile comune ale acoperişurilor. Acest lucru este foarte important, pentru că accesoriile vor fi astfel realizate din aceleaşi materiale ca şi panourile de acoperiş şi vor avea aceeaşi garanţie. De asemenea, accesoriile sunt conforme cu sistemul de acoperiş achiziţionat. Dacă furnizorul tău de acoperişuri metalice nu oferă accesorii performante, va trebui să le găseşti în altă parte şi să te asiguri că îndeplinesc specificaţiile producătorului de acoperiş.

Viteza de răspuns la întrebări şi solicitări

Este esenţial să afli cât de repede ţi se răspunde la întrebări şi solicitări. Accesează site-ul producătorului şi trimite un email în care să ceri informaţii tehnice suplimentare referitoare la produse sau o ofertă de preţ. Ia în considerare viteza cu care ţi se va răspunde, pentru că acest lucru este esenţial pentru a anticipa modul în care se va desfăşura pe viitor colaborarea, mai ales dacă vei avea reclamaţii care necesită service în garanţie.

Garanţia produselor

Garanţia produsului poate varia foarte mult de la un furnizor la altul. Nu uita de faptul că la finalizarea instalării acoperişului metalic ar trebui să primeşti două garanţii - una pentru produs, care acoperă integritatea şi performanţ acestuia şi pe care o vei primi de la producătorul sau furnizorul de acoperiş și una pentru manopera, pe care o vei primi de la firma care se ocupă de instalarea acestuia.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close