Antena 3 CNN Life Atenție! Câtă cafea te poate ucide

Atenție! Câtă cafea te poate ucide

Atenție! Câtă cafea te poate ucide
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Oct 2018   •   19:26

Parcă nu poţi funcţiona dimineaţa dacă nu bei o ceaşcă din "licoarea magică", ce pune în funcţiune toate rotiţele din creierul tău.

Însă puţini ştiu că această băutură cu o aromă ce îţi vrăjeşte simţurile te poate ucide.

Cafeaua, căci despre ea este vorba, a dat rezultate bune atunci când unui subiect i s-a cerut să bea o ceaşcă înaintea unui test, şi chiar s-a demonstrat că ajută femeile în vârstă să aibă o memorie mai bună.

Însă în balanţă cu lucrurile negative pe care le aduce corpului, cafeaua merită să fie înlocuită din alimentaţia noastră. S-a demonstrat că este responsabilă pentru creşterea tensiunii arteriale şi poate cauza palpitaţii, acestea fiind foarte periculoase pentru cei care deja au probleme cu tensiunea.

În cazul femeilor însărcinate, dozele mari de cafea pot cauza avort spontan. Atunci când este băută înaintea unui exerciţiu fizic, cafeaua poate mări, pe o perioadă de scurtă durată, performanţele fizice ale unei persoane, însă determină stoparea absorbţiei apei în organism.

S-a demonstrat că, în cazul unei persoane adulte, care cântăreşte 75-80 de kilograme, 97 de ceşti de cafea îi sunt fatale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close