Antena 3 CNN Life Povestea cuplului de români care locuiește doar în hoteluri pentru că e mai ieftin decât să stea cu chirie: "Nu ne-am schimbat lenjeriile de pat și nu ne-am aruncat gunoiul de ani de zile"

Povestea cuplului de români care locuiește doar în hoteluri pentru că e mai ieftin decât să stea cu chirie: "Nu ne-am schimbat lenjeriile de pat și nu ne-am aruncat gunoiul de ani de zile"

Munca la distanță le permite să și călătorească, astfel că o familie și-a dat seama că e mai ieftin să locuiască la hotel decât cu chirie. Această revelație a permis unui cuplu să viziteze 25 de țări în ultimii trei ani.

Povestea cuplului de români care locuiește doar în hoteluri pentru că e mai ieftin decât să stea cu chirie: "Nu ne-am schimbat lenjeriile de pat și nu ne-am aruncat gunoiul de ani de zile"
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2023   •   22:45

Se împlinesc deja trei ani de când Daniel George și soția sa locuiesc doar în hoteluri, având în vedere că ei lucrează ca nomazi digitali, la aplicații din domeniul inteligenței artificiale.

Au călătorit în 25 de țări și și-au dat seama că au dat mai puțin decât dacă ar fi trăit în San Francisco și New York.

"Nu ne-am schimbat lenjeriile de pat și nu ne-am aruncat gunoiul de ani de zile", povestește Daniel, potrivit Digi 24.

El a ocupat funcția de vicepreședinte la JP Morgan din septembrie 2020 și până anul acesta, în luna august. La jumătatea anuluoi 2020, el și soția sa s-au mutat din San Francisco în New York.

Vreme de trei ani au călătorit în Statele Unite ale Americii, în Anglia, Scoția, Italia, Franța, Țările de Jos, Grecia, Elveția, Spania, Islanda, Portugalia, Mexic, Maroc, Turcia, Columbia, Peru, Dubai, India, Sri Lanka, Islanda și Japonia.

"Rezervarea unui hotel și a unui zbor la fiecare câteva săptămâni a fost noua noastră normalitate. Călătoriile nu erau deloc stresante. Planul este să călătorim în continuare. Nu ne planificăm călătoriile. Doar alegem cele mai bune oferte pe care le putem obține pentru zboruri la clasa business folosind puncte. Apoi alegem locurile pe care ne interesează să le vizităm, rezervăm bilete dus și un hotel pentru primele două săptămâni și apoi plecăm de acolo. Petrecem două-trei săptămâni în fiecare loc pentru a ne bucura de zonă. Ne întoarcem în SUA o dată pe an, de la Ziua Recunoștinței și stăm până la sărbătorile de Crăciun”, povestește bărbatul.

Acesta a explicat și cum acum dă mai puțini bani pe cazări decât pe chirie.

”Înainte de a începe să călătorim în mod constant, cheltuiam aproximativ 36.000 de dolari pe chirie pe an - 1.500 de dolari pe lună de persoană. Am locuit în zona golfului San Francisco din 2018 până la jumătatea anului 2020 și în orașul New York până la începutul lui 2021. Am cheltui aproximativ 200 de dolari pe utilități în fiecare lună. Să stăm în hotel ne-a costat în medie mai puțin de 150 de dolari pe noapte în ultimii trei ani. În orașele scumpe, uneori plătim până la 300 de dolari, în timp ce în orașele mai ieftine, dăm mai puțin de 100 de dolari pe noapte. Costurile cu mâncarea și alte cheltuieli sunt similare cu ce cheltuiam înainte de a începe să călătorim. Niciunul dintre noi nu gătea, așa că obișnuiam să mâncăm în oraș sau să comandăm mult. Stând la hotel constant avem avantaje – oferte la apartamente de lux, mic dejun gratuit zilnic și acces la saloane cu gustări și băuturi, acces la săli de sport, piscine, saune și spa-uri. Nu am fost nevoiți să curățăm camerele, să schimbăm lenjeria de pat sau să aruncăm gunoiul de ani de zile”, explică bărbatul.

Daniel mai spune că, având în vedere că anul trecut a stat 333 de zile în străinătate, nu a mai fost obligat să plătească impozit pe profit, deoarece a stat în SUA mai puțin de 31 de zile.

”Câștigăm aproximativ 16% din costurile noastre de cazare direct din punctele hoteliere. Folosind sistemul de puncte, la opt luni de costuri hoteliere primim aproximativ două luni gratuite. Costul nostru total pentru cazare pentru un an este de aproximativ 36.000 de dolari. De asemenea, câștigăm 100.000 de puncte în plus la fiecare două luni prin deschiderea de noi carduri de credit. Debităm costul hotelurilor noastre pe aceste carduri. Folosim mai ales punctele pentru a zbura la clasa business pe toate zborurile pe distanțe lungi sau camerele de hotel. Singura noastră adresă legală de rezidență permanentă este a părinților soției mele. Acasă. Este locul în care petrecem o lună din an în timpul sărbătorilor, păstrăm unele dintre lucrurile noastre și primim corespondența și facturile. Nu stăm nicăieri mai mult de o lună sau două. Primim vize de nomazi digitale atunci când este posibil, care ne scutesc de plata taxelor locale", a povestit Daniel George.

×
Subiecte în articol: nomazi digitali
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close