Antena 3 CNN Life Carnea preferată a românilor, una din cauzele cancerului de colon

Carnea preferată a românilor, una din cauzele cancerului de colon

Carnea preferată a românilor, una din cauzele cancerului de colon
Sursa foto: foto: Pixabay.com
27 Aug 2018   •   16:53

Una dintre afecțiunile care face aproape zilnic victime în România, în special în rândul femeilor este cancerul de colon. Experții avertizează cu privire la cauzele instalării acestei boli.

Dacă până acum existau anumite teorii despre impactul pe care anumite produse alimentare îl au asupra sănătății în mod negativ, de data aceasta, Organizația Mondială a Sănătății vine cu certitudini, potrivit teo.ro.

Carnea roșie consumată în exces duce la cancer, spun oamenii de știință. Cancerul de colon are foarte puțin șamse de supraviețuire, după cancerul la plămâni (la bărbați) și la sân (la femei).

Carnea roșie are un caracter nociv, arată mai multe studii, mai ales dacă vorbim despre carnea roșie procesată. 50 de grame de carne procesată pe zi crește riscul apariției cancerului la colon cu circa 18%, este avertismentul doctorilor.

Carnea roșie are un efect negativ asupra sistemului digestiv și se manifestă cu precădere în rândul populației obeze sau cu probleme în controlarea greutății.
Trebuie să fim foarte atenți la sortimentul de carne pe care îl alegem.

Profesorii de la Harvard au identificat că dacă mâncăm mai mult de 500 de grame de carne roșie pe săptămână maximizăm riscul de a suferi de cancerul de colon.

Cel mai indicat este să minimizăm consumul de carne roșie și să alegem sortimente de calitate, de încredere, eventual de la țăranii din piață.

O soluție este abordarea unei diete bogate în fibre. Acestea fluidizează tranzitul intestinal și diminuează riscul de a face cancer de colon. Acestea sunt concluziile unui studiu întocmit de American Institute for Cancer Research și World Cancer Research Found.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close