Antena 3 CNN Life Cât costă Revelionul 2022 pe Valea Prahovei. Consultant Turism: "Sunt hoteluri de patru și cinci stele cu pachete de 3-5 nopți"

Cât costă Revelionul 2022 pe Valea Prahovei. Consultant Turism: "Sunt hoteluri de patru și cinci stele cu pachete de 3-5 nopți"

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni se aşteaptă să aibă mult mai mulţi oaspeţi de Revelion, decât de Crăciun, când gradul de ocupare a fost între 50 si 77%.

Cât costă Revelionul 2022 pe Valea Prahovei. Consultant Turism: "Sunt hoteluri de patru și cinci stele cu pachete de 3-5 nopți"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    28 Dec 2021   •   12:36

Ciprian Enea, consultant în turism, a dezvălui, la Antena 3, care sunt ofertele pentru turiștii care vor sărbători trecerea dintre ani la munte.

"Avem un sezon mult mai bun decât cel de anul trecut. Avem în clipa de față un grad foarte mare de rezervări. (...) Undeva 85-95% pe anumite zone. Putem spune că oferta s-a epuizat încă de acum 2-3 săptămâni. Cei care au așteptat pe ultima sută de metri cu mare dificultate au mai putut găsi ceva.

În clipa de față, tot Valea Prahovei și Poiana Brașov oferă serviciile cele mai căutate pentru sărbătorile de iarnă. Sunt hoteluri de patru și cinci stele cu pachete de 3-5 nopți, care pornesc undeva de la 1000-1500 de euro pentru o familie.

Cu cât dorim mai multe servicii incluse și băuturi mai scumpe, prețurile pot să crească. Vorbim de unități de cazare cu un confort deosebit, cu zona de SPA, piscine interioare, cu meniu deosebit."

Pandemia a scăzut drastic gradul de ocupare pe Valea Prahovei de Crăciun: între 50 și 77%

Gradul de ocupare pentru Crăciun pe Valea Prahovei a variat între 50 si 75-77% în stațiunile montane, și aproximativ 60% în orașele Câmpina și Breaza, anunță Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova).

Gradul de ocupare a fost sensibil mai mare față de anul trecut, fapt datorat în primul rand restricțiilor mai reduse, dar încă departe de gradul de ocupare realizat în 2019, care a fost un an de excepție.

Revelionul arată mai promițător, cu un grad de ocupare de peste 85% în momentul de față și cu perspectivă de aproape 100%.

Zilele dintre Crăciun și Revelion arată că stațiunile își mențin capacitățile de cazare ocupate la un nivel ridicat, prețurile fiind mai mici față de sejururile oferite pentru Crăciun, până la 20-30%, precizează Asociația.

“Vom avea sărbători de iarna aproape de normalul Pre-pandemie in Prahova”, a declarat Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close