Antena 3 CNN Life Cat de important este sa ai un hobby comun cu partenera sau partenerul tau? (P)

Cat de important este sa ai un hobby comun cu partenera sau partenerul tau? (P)

Interesele comune si hobby-urile similare sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care o persoana le cauta de la partenerul sau partenera sa, dar sunt acestea cu adevarat importante?

Cat de important este sa ai un hobby comun cu partenera sau partenerul tau? (P)
11 Feb 2020   •   14:46

Specialistii de la www.onlinedatingerfahrungen.com explica modul in care interesele si pasiunile comune pot ajuta un cuplu sa reziste cat mai mult si sa formeze in final o familie.

In abordarea pe care o promoveaza, acestia pleaca de la ideea potrivit careia interesele comune cresc pasiunea in cuplu.

Cele mai importante aspecte care sustin ideea specialistilor

Un numar mare de persoane care se cunosc pe internet, apeleaza la testarea unei platforme de dating pentru a vedea daca pot gasi interlocutori cu hobby-uri comune. A avea pasiuni comune face mai usor ca intre cele doua persoane sa existe un teren pe care il pot exploata ambii in cunostinta de cauza, ceea ce va duce la o conversatie pasionala.

Interesele si hobby-urile comune sunt importante, dar cu mult mai important este ca partenerii sa isi aprecieze reciproc interesele. Este foarte important de asemenea ca partenerii care au interese comune sa nu simta ca sunt la concurs unul cu celalalt.

Cele mai multe pasiuni si preferinte se pot schimba cu varsta, insa atunci cand au fost similare de la bun inceput, este foarte probabil ca partenerii sa aiba pasiuni comune si mai tarziu, sau cel putin sa aiba pasiuni asemanatoare. Spre exemplu, daca in tinerete tenisul a fost o pasiune, acesta se poate transforma in timp in placerea de a petrece timp in aer liber si de a privi meciurile de tenis la TV.

Un alt exemplu in acest sens este al celor pasionati de catarari. Daca la inceputul relatiei cei doi petreceau timp placut impreuna cu adrenalina la maxim, pe stanci, atunci cand timpul nu mai permite acest lucru si in momentul in care cei doi nu mai pot din punct de vedere fizic sa abordeze cele mai complexe trasee de alpinism, totul se va transforma in plimbari normale pe trasee marcate, pe munte.

Ce presupun de fapt pasiunile comune?

Pasiunile comune inseamna mai mult timp petrecut impreuna. Pasiunile comune si hobby-urile similare, ii determina pe parteneri sa petreaca mai mult timp impreuna, in afara casei si in medii cat mai variate. Persoanele care nu au niciun hobby in comun vor descoperi ca in timp, vor ajunge sa se intalneasca doar seara la culcare. Daca el prefera de exemplu pescuitul, in timp ce ea prefera sa se uite la TV, aceste doua hobby-uri sunt atat de diferite incat vor tine cuplul la distanta mult timp.

Compromisurile sunt foarte importante in sensul acesta. In timp ce el pescuieste, ea poate sa se relaxeze pe un sezlong si sa urmareasca emisiunile online preferate.

Cat de importante sunt hobby-urile comune in echilibrul relatiei?

In orice cuplu ar trebui sa existe un echilibru intre propriile pasiuni si pasiunile celuilalt. Daca partenerii nu au niciun interes comun si niciunul nu este dispus sa faca compromisuri, care este rostul relatiei? Asta nu inseamna ca ar trebui sa se plictiseasca reciproc, insa pasiunile comune ar trebui cultivate pentru o relatie de durata, care sa functioneze bine. Hobby-urile joaca astfel un rol foarte important in relatii.

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close