Antena 3 CNN Life Cazinoul din Constanța, transformare spectaculoasă. Cum arăta clădirea la începutul renovării și cum arată astăzi

Cazinoul din Constanța, transformare spectaculoasă. Cum arăta clădirea la începutul renovării și cum arată astăzi

Firma care execută lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța a publicat imagini video cu stadiul lucrărilor și clădirea monument istoric în prezent.

Cazinoul din Constanța, transformare spectaculoasă. Cum arăta clădirea la începutul renovării și cum arată astăzi
de Mia Lungu    |    20 Ian 2023   •   11:39

"Munca migăloasă va reda viața și strălucirea monumentului nostru, care va continua să spună povestea despre Constanța și să fie un martor al timpurilor.", a transmis deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă.

"În ciuda unei perioade extrem de grele pentru tot ce înseamnă domeniul construcțiilor, din cauza creșterilor de prețuri la materiale, lucrările la Cazinoul Constanța continuă și avansează. Anul trecut am avut surpriza plăcută de a vedea fațada de nord reabilitată, care arată splendid.

Transformarea este deja vizibilă şi confirmă faptul că atunci când exista voință, susținere și implicare politică, proiectele de investiții își urmează cursul firesc.

După mai bine de 10 ani, Cazinoul va fi o perlă strălucitoare pe faleza Constanței", a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Faţada de nord a clădirii Cazinoului din Constanţa a fost dezvelită în august 2022, după ce lucrările de consolidare şi reabilitare au fost realizate în proporţie de 57%.

Proiectul reabilitării are parte de o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, însă ministrul dă asigurări că dacă este nevoie de ajustări, există finanţare suplimentară.

Citeşte şi: Cazinoul din Constanța, descoperit parţial după doi ani de restaurare. Cum arată acum "perla litoralului"

Totuşi, lucrările ar putea să nu se încheie în martie 2023, aşa cum era programat.

Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cazinoul din Constanța este o clădire în stil Art Nouveau, cu mici influenţe neobaroce, fiind unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului Constanța. A fost ridicat în anul 1909 și inaugurat la data de 15 august 1910.

×
Subiecte în articol: Cazinoul din Constanța cladire renovare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close