Antena 3 CNN Actualitate Locale Cazinoul din Constanța, descoperit parţial după doi ani de restaurare. Cum arată acum "perla litoralului"

Cazinoul din Constanța, descoperit parţial după doi ani de restaurare. Cum arată acum "perla litoralului"

La doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, Cazinoul din Constanța îşi arată din nou "înfăţişarea". Monumentul a fost parțial descoperit, în această dimineață, după ce schelele de pe fațada superioară au fost date jos. Totuşi, este putin probabil ca lucrările să fie finalizate în martie 2023, aşa cum era programat.

Cazinoul din Constanța, descoperit parţial după doi ani de restaurare. Cum arată acum "perla litoralului"
Sursa foto: Cazino Constanta/Facebook
de Alexandra Ghețea    |    19 Aug 2022   •   12:38

Cândva perla litoralului românesc, Cazinoul din Constanţa, cea mai impunătoare clădire de la malul mării, are acum toată şansele să îşi recâştige această denumire.

Faţada de nord a clădirii Cazinoului din Constanţa a fost dezvelită, după ce lucrările de consolidare şi reabilitare au fost realizate în proporţie de 57%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, monumentul arhitectural este acum vizibil publicului larg care se plimbă pe faleza Cazinoului sau Acvariului din Constanţa.

Proiectul reabilitării are parte de o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, însă ministrul dă asigurări că dacă este nevoie de ajustări, există finanţare suplimentară.

Totuşi, lucrările ar putea să nu se încheie în martie 2023, aşa cum era programat.

Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute.

Cazinoul din Constanța este o clădire în stil Art Nouveau, cu mici influenţe neobaroce, fiind unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului Constanța. A fost ridicat în anul 1909 și inaugurat la data de 15 august 1910.

×
Subiecte în articol: descoperit
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close