Antena 3 CNN Life Ce conţin de fapt bomboanele de pom din comerţ

Ce conţin de fapt bomboanele de pom din comerţ

Ce conţin de fapt bomboanele de pom din comerţ
Sursa foto: sursa foto: caietul-cristinei.ro
19 Dec 2016   •   17:27

În această perioadă toată lumea aleargă după cumpărăturile de Sărbători, indiferent că vorbim de ingrediente pentru mâncărurile alese ce vor face paradă pe masa festivă ori tot felul de ornamente pentru casă sau bradul de Crăciun. Pentru cei care încă păstrează tradiţia dulciurilor agăţate în pom, există o varietate mare de astfel de produse şi, evident, magazinele abundă în cunoscutele bomboane de pom. Forme asemănătoare, calităţi şi preţuri diferite. Iată cum relatează experienţa ei o cumpărătoare care a ales o marcă de bomboane dintre categoria celor mai ieftine.

''Nici nu veni inca decembrie ca, in marile magazine, si-au facut aparitia insulitele speciale cu dulciuri si bomboane de pom (cum le numeam cand eram mici). Inainte, in orice brad gaseai legate cu ata astfel de bomboane. Erau folosite pe post de globulete, datorita ambalajelor colorate, stralucitoare. Astazi nu prea se mai poarta atarnatul bomboanelor in bradul de Craciun dar ele sunt cumparate in continuare pentru a fi oferite copiilor si, de ce nu, si adultilor amatori de dulciuri.

Din a doua categorie fac parte si eu. Am zis eu vreodata ca ma ingras de la apa sau de la glanda? Nu. Eu ma ingras de la dulciuri. Ieri am poftit (...) si mi-am cumparat vreo 200 de grame din bomboanele cu aroma de cocos si din cele cu aroma de caramel. Aproape ca nu mai aveam rabdare sa ajung la casa, pentru a gusta din ele
Intr-un final am gustat. Prima a fost cea care se prespune ca trebuia sa aiba aroma de caramel. Eu am inteles ca nu avea caramel in ea ci o umplutura cu aroma de caramel dar eu nu am gasit-o nici pe aceea. Am desfacut apoi o bomboana cu aroma de cocos, gandindu-ma ca ala e mai aromat si poate se simte ceva. Nimic! De fapt, nu au nici un gust, de nici un fel. Nu simti decat ca mananci ceva dulce. Zahar pur colorat cred ca este in ele. Nu ma asteptam la un gust fin la banii astia, cred ca 9 lei/kg este pretul, dar nici nu ma asteptam sa primesc ceva care nu are nici un gust.

Poate credeti ca urmaresc sa fac anti-reclama si nu e asa. Nu am nimic de castigat din treaba asta. Din punctul meu de vedere, puteti sa le incercati dar cumparati 2-3 din fiecare si gustati si apoi decideti daca merita sa luati mai multe. Chit ca aveau aceeasi umplutura si doar li se adauga aroma artificiala de caramel, cocos, portocale si ce se mai lauda ei ca au, tot ar fi avut alt gust. De fapt, tot ce difera la cele 5-6 sortimente de bomboane, este ambalajul'', a scris cumpărătoarea.

sursa: caietul-cristinei.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close