Antena 3 CNN Life Ce este capybara şi de la ce a pornit trendul care a cucerit internetul

Ce este capybara şi de la ce a pornit trendul care a cucerit internetul

Ce este capybara şi de la ce a pornit trendul care a cucerit internetul este o întrebare pe care o au, în mod special, adulţii şi mai puţin cei mici care sunt la curent cu trendurile mondiale în materie de reţele sociale.

Ce este capybara şi de la ce a pornit trendul care a cucerit internetul
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alin Tarnovschi    |    09 Iul 2022   •   18:20

Ce este capybara şi de la ce a pornit trendul care a ajuns în întreaga lume şi care îi pun în mare încurcătură pe adulţi, mai ales atunci când aud des de la copii cuvântul capybara?

Capybara este cea mai mare specie de rozătoare din lume, care poate atinge o greutate de până la 50 de kilograme şi o lungime de până la 1,3 metri. Este un animal blând, care trăiește în zonele de vegetație abundentă de lângă apă. Capybara este un animal sociabil, care trăiește în grupuri de 10-30 indivizi. Ei sunt înotători excelenți și pot rămâne până la 5 minute sub apă, ceea ce-i ajută uneori să scape de animalele de pradă.

Capybara pot dormi pe apă ținându-și doar nările la suprafață.

Şi totuşi, ce este atât de special în legătură cu această rozătoare încât a devenit un trend urmărit de sute de milioane de oameni din întreaga lume?

Ce este capybara şi cum a devenit un trend mondial?

De fapt, totul a început în vara anului trecut, iar pe măsură ce timpul a trecut, trendul capybara a devenit cunoscut în întreaga lume. Totul se datorează, în special, platformei TikTok, acolo unde adolescenţii şi copiii au creat o mulţime de clipuri video cu rozătoarele capybara. Pe TikTok, clipurile cu hashtag-ul capybara au, astăzi, 1.7 miliarde de vizualizări.

Mai mult, capybara a devenit atât de cunoscut în rândul copiilor şi adolescenţilor încât trendul a început să fie folosit, în special pe TikTok, dar şi pe alte reţele sociale, şi în scop de marketing. Marile lanţuri de magazine din România au publicat clipuri video asemănătoare cu cele create de copii, iar succesul a fost instant.

În realitate, trendul capybara a avut două momente critice. Primul s-a produs în luna august 2021, atunci când un grup de capybare a invadat un cartier dintr-un oraş din Argentina, provocând distrugeri la peluze, mizerie şi chiar luptându-se cu câinii oamenilor. Invazia a apărut la acea vreme în presa locală şi ulterior în cea internaţională, iar ulterior a ieşit la iveală faptul că întregul cartier de lux fusese construit pe un teren ce fusese casă pentru rozătoare, astfel că, într-un fel, capybarele au venit să îşi recucerească pământul furat.

Al doilea moment critic în trendul capybara a fost în luna septembrie 2021, atunci când un clip video a devenit viral pe YouTube, dar şi pe TikTok. În imagini apărea un capybara, pe scaunul din faţă al unei maşini aflate în mers, având pe fundal o melodie.

@_sarpee_ Vouă va place salamul? #glume #romania #pentrutine #salam #capybara ♬ Close Eyes - Slowed + Reverb - DVRST

Cum a fost tradus trendul capybara în România

În România, trendul a ajuns să fie folosit în principal prin clipuri video postate pe TikTok, reţeaua fiind cunoscută ca având un public extrem de tânăr. Drept urmare, copiii au folosit trendul capybara şi au creat clipuri adaptate la plaiurile mioritice.

Astfel, cuvântul capybara a fost folosit în diverse contexte, de la muzică până la mărci de maşini, pentru a înlocui sau a fi adăugat la finalul numelui original.

@biannicoleta Top 5 capybare dupa examen #capybara #evaluareanationala #clasaa8a #a8a #examen #scoala ♬ After Party - Don Toliver

De asemenea, pentru a respecta trendul, sunetul de pe fundal trebuie să fie în limba română, însă cu accent spaniol.

În timp ce restul lumii abia află despre celebrele rozătoare, în Japonia trendul a fost dus la un nou nivel. De la parcuri la cafenele, competiţii de mâncat pepeni sau festivaluri, capybarele au devenit un simbol al afecţiunii la nivel naţional.

Spre exemplu, Nagasaki Bio Park este cunoscut în Japonia drept "Paradisul Capybarelor", acolo unde vizitatorii pot să hrănească rozătoarele, dar şi să le urmărească cum se relaxează în piscinele cu apă caldă.

×
Subiecte în articol: capybara
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close