Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă cu cei care își troznesc degetele. Verdictul specialiștilor

Ce se întâmplă cu cei care își troznesc degetele. Verdictul specialiștilor

Ce se întâmplă cu cei care își troznesc degetele. Verdictul specialiștilor
Sursa foto: sursa: arhiva Antena 3
18 Aug 2016   •   21:01

In ultimii 15 ani, Tanya Johnson si-a exasperat seful. Nu din cauza competentelor sale, ea fiind o asistenta chiar buna - spune dr. Robert Szabo - ci din cauza "prostului sau obicei" de a-si trozni degetele, potrivit stirileprotv.ro.

"Ii tot spunam sa inceteze, ca este rau pentru ea", povesteste Szabo pentru CNN. Insa, chiar daca el este chirug de maini la UC Davis Medical Center din SUA, asistenta nu l-a ascultat. "I-am zis, dovedeste ca e rau", spune ea.

Insa dr. Szabo nu putea sa faca asta. Asa ca atunci cand colegul sau dr. Robert Boutin, radiolog la UC Davis l-a intrebat daca vrea sa colaboreze la un studiu despre practica troznirii oaselor, Szabo a acceptat imediat.

Ideea era simpla: sa fie adunate mai multe persoane (printre care si Johnson) care sa isi trozneasca oasele de la maini sub aparate, care sa vada ce se intampla cu adevarat in articulatiile umane. Apoi, dupa examinarea subiectilor - inainte si dupa troznirea mainilor - sa se faca o comparatie cu alte persoane care nu au aplicat acest ... exercitiu.

Rezultatul studiului a fost unul uimitor pentru dr. Szabo, care se astepta sa constate probleme ale mainilor, insa .. nici gand de asa ceva. De fapt, dupa ce cineva si-a troznit mainile a constatat ca avea o mobilitate mai mare, in comparatie cu ceilalti care nu facusera nimic.

Acest studiu, care nu a fost inca publicat, a fost prezentat in luna decembrie la un seminar al Radiological Society of North America, mai noteaza CNN.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close