Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă cu o femeie dacă își vopsește părul în prima zi de menstruație

Ce se întâmplă cu o femeie dacă își vopsește părul în prima zi de menstruație

Ce se întâmplă cu o femeie dacă își vopsește părul în prima zi de menstruație
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Oct 2018   •   16:54

Multe femei au această dilemă: au voie să-și vopsească podoaba capilară atunci când se află la menstruație? Medicii au răspunsul!

Sunt multe doamne care consideră că este bine să se evite vopsirea părului la menstruație sau măcar în prima zi de ciclu menstrual.

Mulți medici susțin că acesta este doar un mit și că organismul nu este deloc afectat de faptul că o femeie își vopsește părul în acea perioadă a lunii.

Nu există niciun studiu științific care să ofere argumente privind interzicerea vopsirii părului în acea perioadă delicată prin care femeile trec lună de lună.

Multe femei sufera de simptome neplacute atunci cand sunt la menstruatie. Durerile din acea perioada a lunii pot chiar si o piedica in desfasurarea activitatilor obisnuite.

La acestea se pot adauga si dureri de cap, stari de rau, de ameteala si de voma. Aceste simptome pot sa dureze chiar si 3 zile la rand.

Uite ce sa nu mai faci atunci cand esti la menstruatie ca sa scapi de crampe:

– evita carbohidratii: favorizeaza aparitia inflamatiei in corp si nu aduc niciun aport de vitamine sau minerale. Mai bine uita de paine si paste in acele zile

– nu mai manca zahar: pentru ca si zaharul hraneste inflamatia, e mai bine sa il inlocuiesti cu miere;

– elimina lactatele: exista studii ce arata ca exista o legatura intre consumul de lactate si crampele menstruale;
– mananca fructe si legume, carne rosie si galbenus de ou;

– bea ceai de menta (mai ales din plante proaspete) pentru calmarea durerii;

– scortisoara e un antiinflamator cunoscut, asa ca o poti folosi in cafea pentru a evita simptomele neplacute din timpul menstruatiei;

– consuma cat mai multe alimente cu vitamine sau ia suplimente cu vitamine si minerale (cele mai importante sunt calciul si potasiul).

 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close