Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă în corp când mănânci colivă. Nimeni nu s-a gândit că e posibil

Ce se întâmplă în corp când mănânci colivă. Nimeni nu s-a gândit că e posibil

Ce se întâmplă în corp când mănânci colivă. Nimeni nu s-a gândit că e posibil
Sursa foto: sursa foto: crestinortodox.ro
07 Mar 2018   •   16:19

Arpacasul este un ingredient esential pentru un meniu sanatos.

Aceasta cereala se obtine prin decorticarea boabelor de grau, mei sau orz, insa adesea pe rafturile din supermarketuri si pe cele din magazinele cu produse naturiste vei gasi cea dintai varianta, potrivit divahair.ro.

Arpacasul are un gust ce iti va aduce aminte de cel al nucilor si are o consistenta usor vascoasa atunci cand este gatit. Folosit in diverse tipuri de preparate, cum este coliva, el poate fi folosit si pentru a tine o dieta timp de 3-5 zile, in care trebuie sa consumi numai arpacas fiert si sa bei numai apa minerala.

Trebuie sa tii seama, insa, de faptul ca acest tip de regim este restrictiv, el avand si rolul de a detoxifia organismul prin curatarea colonului. Din acest motiv, este important sa tii cont de starea de sanatate generala si de eventualele afectiuni pe care le ai.

De asemenea, trebuie sa stii ca poti consuma oricat arpacas simti nevoia, insa acesta fiind satios, nu va fi nevoie de cantitati prea mari. In plus, arpacasul contine o multime de substante benefice pentru organism, printre care putem enumera: potasiu, zinc, fier si colagen.

 

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close