Antena 3 CNN Life Ce se spune despre copiii concepuţi de Crăciun

Ce se spune despre copiii concepuţi de Crăciun

Ce se spune despre copiii concepuţi de Crăciun
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Dec 2017   •   19:02

Experții americani au analizat aproximativ 270.000 de sarcini în perioada anilor 2004 și 2009, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Experții Universității din Indiana au descoperit că femeile care au conceput în luna decembrie, au mai multe șanse de a naște un copil sănătos, decât femeile care au conceput în orice altă lună. Crește rata de supraviețuire: cu trei copii mai mult la fiecare 200 de sarcini, comparativ cu lunile de vară. Merge vorba de o variație sezonieră, cu toate că cauza nu poate fi pe deplin explicată.

Se presupune că vara și toamna, perioada ce corespunde ultimelor săptămâni de sarcină concepută în decembrie, sunt mai abundente în lumină solară și vitamina D. Aceasta fiind vitală pentru viitorii nou-născuți nu doar pentru menținerea sănătății oaselor, ci și pentru protecția împotriva diferitor boli, informează wowbiz.ro.

Dr. Paul Winchester, Universitatea din Indiana, a declarat: "Există o mulțime de lucruri sezoniere, unele fiind foarte deranjante. Am văzut diferențe sezoniere semnificative și în reproducere. Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai puțin susceptibile zile pentru conceperea unui copil, în timp ce Crăciunul este o perioadă foarte pozitivă.”

×
Subiecte în articol: Crăciun copii perioada sezon
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close