Antena 3 CNN Life Cristina a intrat în comă când era însărcinată şi s-a trezit după un an şi jumătate

Cristina a intrat în comă când era însărcinată şi s-a trezit după un an şi jumătate

Cristina, o tânără însărcinată în luna a şaptea, a intrat în comă şi s-a trezit după un an şi jumătate, iar acum urmează să îşi întâlnească fiica pe care nu a văzut-o niciodată.

Cristina a intrat în comă când era însărcinată şi s-a trezit după un an şi jumătate
Sursa foto: corriere.it
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   19:16

Drama Cristinei Rosi a început în iulie 2020, atunci când inima ei s-a oprit în timp ce era însărcinată în luna a şaptea, cu două luni înainte de data preconizată a naşterii.

Cristina a ajuns de urgenţă la spital, iar medicii au reuşit să îi repornească inima, dar şi să îi facă o operaţie cezariană pentru a-i salva şi fiica.

Timpul petrecut fără oxigen a provocat leziuni neurologice grave atât mamei, cât și fiicei. În timp ce fiica, Caterina, a rămas în Italia, alături de tată, şi s-a recuperat mai repede, tânăra mămică a intrat în comă şi s-a trezit abia după un an şi jumătate.

Mama şi fiica au început un drum foarte lung de recuperare, departe una de cealaltă. Cristina a fost transferată la o clinică de specialitate din Zirl, Austria, în timp ce Caterina a rămas în Italia.

Cristina a intrat în comă când era însărcinată şi s-a trezit după un an şi jumătate

În luna decembrie a anului trecut, Cristina s-a trezit și primul cuvânt pe care l-a pronunțat a fost "mamă", notează corriere.it.

Mâine, 15 mai 2022, Cristina urmează să se întoarcă acasă, în Italia, pentru câteva ore, pentru a-şi întâlni fiica pentru prima dată.

Ulterior, tânăra mămică va fi transferată la institutul Agazzi din Arezzo, unde va rămâne pentru reabilitare.

Potrivit soțului, Gabriele, acesta este un prim pas al Cristinei către recuperarea totală, pentru a reveni acasă, în localitatea Monte San Savino (Arezzo).

"Sunt foarte fericit că duminică soția mea o va putea întâlni pentru prima dată pe fiica noastră. Nu știu ce se va întâmpla, nu știu dacă se vor putea recunoaște, pentru că amândouă au suferit probleme neurologice și nu sunt încă autonome.

Nici măcar nu pot spune dacă soția mea mă recunoaște de fiecare dată când o văd. Ea îmi zâmbește, zâmbește tuturor, iar când i-am pus melodiile Giannei Nannini, le cântă pe de rost, deci înseamnă că își amintește", a declarat soţul Cristinei pentru publicaţia italiană.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close