Antena 3 CNN Life Cum facem din salata verde o "bombă" calorică, fără să ştim? Dr. Mihaela Bilic: "Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă"

Cum facem din salata verde o "bombă" calorică, fără să ştim? Dr. Mihaela Bilic: "Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă"

Este sănătoasă şi e considerată aliatul siluetei într-o cură de slăbire, însă salata verde poate reprezenta şi un pericol la dietă, dacă nu o preparăm corect. Astfel, salata verde poate îngrăşa, dacă nu ţinem cont de anumite reguli şi facem improvizaţii.

Cum facem din salata verde o "bombă" calorică, fără să ştim? Dr. Mihaela Bilic: "Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    29 Iul 2020   •   10:00

Secretul care face diferenţa dintre o salată pentru slăbit şi o salată de toată ziua este uleiul, mai exact cantitatea de ulei folosită. Indiferent de tipul lui, chiar dacă este ulei de măsline, acesta conţine foarte multe calorii, motiv pentru care nu trebuie folosit mult.

"Fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii", atrage atenţia medicul nutriţionist Mihaela Bilic, care spune că nu este indicat să turnăm ulei cu sticla la salată, char dacă noi credem că punem puţin. Cel mai corect este să folosim un spray cu ulei, să pulverizăm un puf şi, atunci, totul este sub control. Un puf înseamnă 30 de calorii.

Cum faci dintr-o salată o "bombă" calorică

O lingură de ulei are 100 de calorii, iar la o salată, în funcţie de mărimea acesteia, oamenii obişnuiesc să pună 3-5 linguri de ulei. Asta înseamnă, dintr-un foc, 500 de calorii numai la o salată pe care noi o considerăm parte din dietă.

"Şi, pe urmă, femeile se miră şi spun că ele au mâncat salată cu piept de pui şi nu au slăbit. Dar dacă au pus 3-5 linguri de ulei în salată, nu e bine. Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă", a atenţionat medicul Mihaela Bilic, pentru Antena3.ro.

Doza zilnică de ulei de care avem nevoie este de 1-2 linguri. Astfel, dacă la o simplă salată folosim 3-5 linguri de ulei, rezultatele de la dietă vor întârzia să apară.

Atenţie la dulciurile "fără zahăr" şi iaurtul cu fructe!

De asemenea, medicul mai atrage atenţia ca, în cazul în care suntem la dietă, să nu cădem în capcana iaurturilor cu fructe, care sunt privite ca un aliment sănătos, dar din cauza zahărului adăugat, ele pot ajunge la caloriile unui desert. 

Acelaşi lucru l-a spus nutriţionistul Mihaela Bilic şi despre biscuiţii sau dulciurile "fără zahăr", aşa cum scrie pe eticheta lor. Deşi nu conţin zahăr, ele au calorii. Astfel, ne pot bloca dieta.

Citiţi şi Dieta cu îngheţată există. Dr. Mihaela Bilic ne spune secretul - cum facem din desertul verii aliatul siluetei

×
Subiecte în articol: mihaela bilic salata ulei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close