Antena 3 Life Cum îți dai seama dacă partenerul tău are tendințe spre sadism și psihopatie. Îi pui în farfurie asta!

Cum îți dai seama dacă partenerul tău are tendințe spre sadism și psihopatie. Îi pui în farfurie asta!

30 Oct 2018   •   00:01
Cum îți dai seama dacă partenerul tău are tendințe spre sadism și psihopatie. Îi pui în farfurie asta!
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendinte mai mari spre sadism si psihopatie decat toate celelalte persoane, potrivit unei echipe de cercetatori austrieci, care s-a ocupat de legaturile dintre personalitate si preferinta pentru un anumit gust.

 Rezultatele studiului realizat la Universitatea din Innsbruck, amatorii de gust amar ar fi mai inclinati decat cei care prefera gusturile dulce, sarat sau acru spre sadism, machiavelism, narcisism si psihopatie, potrivit 7sur7.be.

Tot printre ei s-ar afla mai des egoisti, vanitosi si oameni carora le place sa ii vada suferind pe semenii lor, potrivit Agerpres.
Studiul s-a desfasurat pe un esantion de persoane (barbati si femei), carora le-au fost oferite produse cu diferite gusturi (dulce, sarat, acru sau amar). Cercetatorii le-au cerut sa stabileasca o ierarhie a preferintelor, supunandu-le apoi unui chestionar de personalitate.

Rezultatele au aratat ca atractia naturala pentru gustul amar se manifesta cel mai des la persoane cu tendinte sadice, machiavelice, narcisiste si psihopate. La fel ca la plante, al caror grad de amareala indica nivelul de toxicitate, gustul amar ar corespunde la om unei nevoi de a se pune in pericol, a cautarii de senzatii tari.

Cu cat voluntarii erau mai amabili, blanzi si cooperanti, cu atat erau mai putin atrasi de acest gust.
 

×
Parteneri
x close