Antena 3 CNN Life Cum să faci bani pe internet

Cum să faci bani pe internet

Cum să faci bani pe internet
Sursa foto: erwinmcken.com
04 Apr 2017   •   09:18

Cele mai populare înregistrări de pe internet sunt cele de tip podcast, potrivit Businessmagazin.ro. Acestea atrag săptămânal sute de mii de oameni, iar costurile de producție sunt în general scăzute.
Un exemplu concludent este podcastul Defacto Sound, creat de Dallas Taylor. Americanul s-a hotărât să realizeze o serie de episoade despre istoria sunetelor, primul dintre ele dedicat lui Siri, programul de asistență vocală prezent pentru iPhone-uri. Audiența medie a lui Taylor se ridică în medie la 200.000 de oameni pe episod, clasându-l pe acesta în top 10 al celor mai urmărite podcasturi de pe iTunes. Costurile existente reprezintă în mare parte salariile plătite către angajați. Americanunl declară ca plasarea de produse scade considerabil calitatea episodului.
Scopul final nu este însă podcastul în sine, după cum arată consultantul Sachit Gupta. "Trebuie să abordezi o problemă anume, ca să poţi înţelege mai uşor nevoile ascultătorilor", spune el. "După ce le-ai câştigat încrederea, poţi să creezi un curs online, să scrii o carte sau să oferi consultanţă - şi pentru acelea ei vor plăti", scriu cei de la entrepreneur.com.

Gupta oferă şi câteva sfaturi celor care vor să facă bani de pe urma podcasturilor: fii unic, nu schimba orientarea show-ului pentru a atrage o audienţă mai mare şi vinde inteligent. Cel de-al treilea punct, şi poate cel mai important, se referă la ideea că mulţi realizatori vând reclamă care nu are legătură cu conţinutul emisiunii. Acest lucru, subliniază Gupta, îţi va îndepărta ascultătorii.

×
Subiecte în articol: bani internet inregistrari costuri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close