Antena 3 CNN Life DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Iată cele mai bune trucuri

DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Iată cele mai bune trucuri

DIETĂ. Sunt zilele de Crăciun, cu mese bogate și în care principala activitate este mâncatul. Și mai toată lumea constată, la finalul lor, că s-a îngrășat. 

DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Iată cele mai bune trucuri
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Dec 2019   •   14:52

DIETĂ. Andreea Sava prezintă pe blogul personal șapte trucuri simple pentru a-ți menține siluetă în această perioadă.

DIETĂ. 1. Folosește uleiurile potrivite
Uleiul de floarea soarelui nu e singurul de pe planetă. Pentru salate, mult mai bun, mai gustos, mai sănătos și mai nutritiv este cel de măsline extravirgin.

La gătit, este foarte important să folosiți uleiuri rezistente la ardere. Folosindu-le pe cele care nu au această calitate, mâncarea prăjită poate deveni chiar toxică. Ideale sunt cele exotice, de cocos, palmier dar mai merg folosite și cel de rapiță sau de măsline.

Ca notă generală, însă, e bine să evitați pe cât puteți prăjelile.

 

DIETĂ. 2. Făină integrală în loc de albă
Cea albă, ca și mălaiul, au încărcătură glicemică foarte mare. E bine să folosiți variantele integrale, pe cele din alte cereale decât grâu sau porumb sau, dacă nu puteți renunța la ele, amestecați-le cu hrișcă.

 

DIETĂ. 3. Înlocuitorii sănătoși și dietetici pentru zahăr
Zahărul este una dintre cele mai mari probleme din alimentație. Iar înlocuitorii sintetici nu sunt nici ei mai buni. Eu una nu-i folosesc și nici nu-i recomand. 

 

DIETĂ. 4. Gătește cât mai simplu
Simplitatea este cheia unei siluete frumoase și a unei diete cât mai sănătoase. Faceți mâncăruri cât mai simple, fără sosuri complicate și renunțați la ideea proastă de felul 1, felul 2 și desert la aceeași masă. Așteptați 2 ore între ele. Mâncați un singur fel de mâncare. Iar când gătiți sau alegeți garnitura și salata, încercați să evitați pe cât posibil combinațiile proaste de alimente.

 

DIETĂ. 5. Carnea de porc să fie cât mai slabă și pune-i alături salată
Am zis acum despre porc fiindcă vine Crăciunul dar este regulă valabilă pentru orice fel de carne. Nu porcul în sine îngrașă sau crește nivelul colesterolului rău ci grăsimea sa. Deci poți mânca liniștit(ă) și carne de porc dacă este slabă. Ba chiar îngrașă mai puțin decât multe alte alimente.

În plus, mănâncă proteinele împreună cu salată pentru că aceasta favorizează digestia lor. 

 

DIETĂ. 6. Folosește condimente
Desigur cele naturale. Piper sau, mai ales, ardei iute și derivatele. Sunt surse excelente de antioxidanți și au compuși care stimulează arderile metabolice, deci de grăsimi.

 

DIETĂ. 7. Alimentele minune
Există o serie de alimente foarte sănătoase și care, în plus, mai și ajută la arderea grăsimilor și intensifică procesele metabolice. 

×
Subiecte în articol: Crăciun DIETĂ.
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close