Antena 3 CNN Life De ce unii oameni se enervează când le este foame

De ce unii oameni se enervează când le este foame

De ce unii oameni se enervează când le este foame
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Apr 2018   •   09:02

Ai mâncat micul dejun? Dacă nu, s-ar putea să îți fie foame și să fii nervos. Este o problemă des întâlnită. Atunci când ești flămând, starea ta de spirit se înrăutățește. Nu este chiar vina ta. Vrei să știi de ce unii oameni se enervează când le este foame? Iată ce zic specialiștii!

Există un motiv fiziologic pentru faptul că unii oameni se enervează atunci când le este foame. Atunci când îți este foame, iritabilitatea este cauzată de glucoza din sânge. Este aproape aceeași situație ca în cazul diabeticilor care suferă o cădere și devin confuzi și irascibili, scrie Eva.ro.

Corpul uman procesează alimentele pe care le consumăm în aminoacizi, grăsimi și zaharuri simple, glucoza numărându-se printre acestea. Când resursele sunt epuizate, se declanșează semnalele de alarmă.

Creierul uman depinde de zaharurile simple precum glucoza pentru a funcționa corect. Dacă nivelul lor scade semnificativ, nu vei putea să faci sarcini de bază. Iar în situații extreme, s-ar putea să te simți amețit sau anxios.

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close