Antena 3 CNN Life Florica Ioniţă, prima femeie paraşutist din România după al Doilea Război Mondial, "colindată" de Aeroclubul Român şi de Antena 3

Florica Ioniţă, prima femeie paraşutist din România după al Doilea Război Mondial, "colindată" de Aeroclubul Român şi de Antena 3

Surprize de Sărbători pentru Florica Ioniţă, prima femeie care şi-a luat brevetul de paraşutist în România după cel de-al Doilea Război Mondial.

Florica Ioniţă, prima femeie paraşutist din România după al Doilea Război Mondial, "colindată" de Aeroclubul Român şi de Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2020   •   17:55

Reprezentanţii Aeroculubului Român, însoţiţi de o echipă Antena 3, au vizitat-o pe femeia de 90 de ani, a cărei viaţă ar merita, cu siguranţă, ecranizată.

Florica Ioniţă trăieşte într-o garsonieră mică, aglomerată cu lucrurile strânse de-a lungul anilor, pentru că în urmă cu 7 ani a păţit un mare necaz: a fost alungată din casa în care locuise timp de 58 de ani, fiind ameninţată că va fi evacuată în pijama, dacă nu se grăbeşte.

Povestea ei aţi putut-o urmări pe 1 decembrie, la Antena 3

Acum, la trei săptâmâni după Ziua Naţională, Florica Ioniţă a primit din partea Aeroclubului Român o plachetă aniversară, cu prilejul aniversării a 100 de ani de existenţă a acestei organizaţii. Cei de la aeroclub i-au oferit doamnei Ioniţă şi un album cu peste 900 de fotografii ale unor oameni care şi-au legat numele de aviaţia românească.

Fosta aviatoare şi planoristă Florica Ioniţă, omagiată de Aeroclubul român şi de Antena 3

Pe mulţi dintre ei, Florica Ioniţă i-a cunoscut personal. Viaţa sa profesională a fost bogată în evenimente legate de zbor: la 21 de ani avea brevet de pilot de avion, de pilot de planor şi de paraşutist.

A căzut cu planorul şi a supravieţuit. Într-un alt incident, a pierdut puterea motorului în ascensiune, cu avionul, la distanţă mică de sol.

Acum, la apusul unei existenţe bogate profesional şi spiritual, Florica Ioniţă speră să se mai poată duce o dată la aerodromul Clinceni şi poate chiar să se mai aşeze o dată la manşă, în dublă comandă. Desigur, după ce va trece pandemia.

Şi pentru că, prin tot ce a făcut în lumea aviaţiei, Florica Ioniţă reprezintă un exemplu pentru generaţiile actuale şi viitoare, ea a primit din partea Antenei 3 Trofeul "RoMândria".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close