Antena 3 CNN Life Găsește calea dintre multitasking și echilibrul organismului tău

Găsește calea dintre multitasking și echilibrul organismului tău

Stilul de viață haotic pe care îl avem majoritatea dintre noi ne face să supraviețuim zilnic, însă aduce cu sine o gamă largă de probleme ce ne afectează pe termen lung.

Găsește calea dintre multitasking și echilibrul organismului tău
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2022   •   13:26

Pentru că timpul nu ne mai ajunge să terminăm tot ceea ce avem de făcut, dormim prea puțin, mâncăm ce apucăm și mergem cu mașina la cumpărături.

Deși pare că aceste decizii ne ajută, de fapt, ele ne conduc direct la medic, pentru a începe lupta pentru a repara greșelile comise.

Din cauza lipsei de timp pe care o resimțim tot mai acut, ajungem să petrecem zilnic o mare parte a timpului în mașină, să mâncăm pe fugă câte un sandvici și să dormim mult mai puține ore decât are nevoie organismul nostru pentru a se odihni cu adevărat.

Odată ce ajungem în momentul în care realizăm că trebuie să facem o schimbare, nu ne mai rămâne decât să ne dăm seama cum putem să ne îmbunătățim stilul de viață.

Pentru că nu putem mereu să ne schimbăm viețile fundamental și trebuie să ținem cont de mulți factori externi, putem face asta înlocuind cât mai multe obiceiuri dăunătoare cu altele mai sănătoase.

Învață să gătești acasă mâncărurile preferate

Excesul de greutate este un factor ce declanșează un număr mare de boli și, conform statisticilor, la nivel mondial se înregistrează anual peste trei milioane de decese survenite din aceste cauze.

Astfel, deși un sandvici cumpărat pare alegerea perfectă pentru orice fel de masă, dacă acesta conține salamuri sau prăjeli, nu doar legume, cu siguranță nu va aduce beneficii sănătății tale. În schimb, îți poți prepara câte un sandvici cu alimente gătite de tine acasă mult mai sănătos, la care să adaugi un număr cât mai mare de legume proaspete. Poți găsi pe internet un număr mare de rețete de strips-uri de pui sau de chiftelute de porc prăjite în tigaie sau la cuptor, de care poți fi sigur că au fost preparate corespunzător.

Alege mersul pe jos

Dacă distanța dintre casă și job este prea mare pentru a fi parcursă pe jos, poți coborî din transportul în comun cu câteva stații mai devreme sau să lași mașina într-o parcare și să parcurgi pe jos distanța rămasă. Nu doar că îți vei îndeplini numărul de pași contorizați în aplicația telefonului, ci vei descoperi că vei avea în scurt timp un alt tonus, mult mai bun.

Alocă-ți câteva minute în care să nu faci nimic

Într-o perioadă în care telefonul mobil a devenit o extensie a mâinii noastre, este greu să nu cedezi tentației de a-l accesa atunci când ai puțin timp. Vrem să aflăm ce se întâmplă în lume, să citim toate mesajele primite și să ne încântăm privirile cu poze frumoase de pe rețelele de socializare, dar toate aceste accesări nu fac decât să ne încarce și mai mult. Avem nevoie zilnic să ne deconectăm câteva minute și, chiar dacă nu putem dormi, este bine să petrecem puțin timp cu ochii închiși, pe pat, fără stimuli auditivi sau vizuali.

Nici nu ne-am dat seama care a fost momentul în care viața noastră a căpătat un ritm alert, mult mai rapid decât eram obișnuiți. Multitasking-ul a devenit un stil de viață pe care avem falsa impresie că îl stăpânim, dar care, de fapt, ne conduce către decizii ce ne aduc rezultate favorabile doar pe moment. În timp, descoperim o gamă largă de probleme de sănătate, al căror moment de început ne este aproape imposibil să îl reperăm, și înțelegem că, pentru a avea o viață cât mai sănătoasă, trebuie să ne schimbăm o mare parte din obiceiurile zilnice.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close