Antena 3 CNN Life Incredibil. Una dintre afecțiunile moderne se vindecă dacă te așezi în fața unei oglinzi și faci asta...

Incredibil. Una dintre afecțiunile moderne se vindecă dacă te așezi în fața unei oglinzi și faci asta...

Incredibil. Una dintre afecțiunile moderne se vindecă dacă te așezi în fața unei oglinzi și faci asta...
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Iul 2018   •   14:42

Potrivit cercetătorilor germani, creierul poate fi „păcălit” atunci când orice zonă greu accesibilă a corpului simte nevoia să fie scărpinată.

Este de ajuns să fie scărpinată partea opusă sau în oglindă, cum este numită.

Data viitoare când te mai chinuieşti să te scarpini, cheia este să te uiţi în oglindă, cel puţin aşa susţin cercetătorii britanici. Aceştia au descoperit cum creierul poate fi făcut să creadă că „salvarea” este aproape.

Într-o serie de experimente în care s-au folosit oglinzi mari, echipa a descoperit că scărpinatul zonei opuse a corpului este la fel de eficientă. Dacă zona care gâdilă este pe mâna dreaptă, de exemplu, scărpinarea mâinii stângi în oglindă are acelaşi efect dorit.

Christoph Helmchen şi colegii săi de la Universitatea din Lübeck, Germania, au descoperit că anumite iluzii te pot păcăli şi pot avea efectul placebo dorit. Cu toate că efectul era cam 25% la fel de eficient, aducea aceeaşi alinare ca o scărpinare serioasă, la locul potrivit.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close