Antena 3 CNN Life Mirela are trei ani și a supraviețuit unui incendiu devastator. Acum, deși s-a vindecat, e obligată să rămână într-un spital din Capitală. Drama prin care trece fetița e greu de îndurat

Mirela are trei ani și a supraviețuit unui incendiu devastator. Acum, deși s-a vindecat, e obligată să rămână într-un spital din Capitală. Drama prin care trece fetița e greu de îndurat

Mirela are trei ani și a supraviețuit unui incendiu devastator. Acum, deși s-a vindecat, e obligată să rămână într-un spital din Capitală. Drama prin care trece fetița e greu de îndurat
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Noi 2019   •   09:10

O fetiță de trei ani din Arad, care a suferit arsuri grave în urma unui incendiu și a luptat pentru a supraviețui, se află într-o situație dureroasă. Cu toate că şi-a revenit, copila nu se poate întoarce lângă familie din cauza sărăciei. Condițiile de acasă nu sunt potrivite pentru starea ei de sănătate, fiind încă sensibilă, scrie stirileprotv.ro.

Povestea ei a sensibilizat mai multe mame, care încearcă să îi fie micuței aproape. Ba mai mult, una dintre ele a vrut să o ia acasă, însă legea nu îi permite.

Cumnata unei paciente: „Cumnata mea a depus o cerere la Protecţia Copilului şi ei au spus că prima dată să o ia familia şi dacă nu o ia familia să depună nişte acte ca să se facă asistent maternal şi dacă fetiţa este dată până se termină actele îi dă alt copil, dar cumnata mea nu vrea alt copil că am vrut pe Mirela să o ajutăm, pe ea am vrut să o luăm.”

Fetița a scăpat cu viaţa dintr-un incendiu cumplit în urmă cu aproape trei luni, însă a suferit arsuri grave pe aproximativ jumătate din suprafaţa corpului. În stare critică, a fost transferată în Capitală, unde a sfidat temerile doctorilor, care erau rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

După zile bune petrecute în Bucureşti, starea ei s-a îmbunătăţit şi s-a întors la spitalul din Arad, unde a fost ținută sub observaţie. Potrivit medicilor, ar fi putut fi externată de aproape trei săptămâni, dar o anchetă a asistenţilor sociali a scos la iveală un adevăr dureros.

Familia ei trăieşte în condiţii improprii, unde copila nu poate fi îngrijită cum ar trebui. Aşa că a rămas în continuare în spital. Iar părinţii abia o vizitează.

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close