Antena 3 CNN Life Moș Nicolae, bucurie în pandemie! Copiii din România au găsit și anul acesta cadouri în ghetuțe

Moș Nicolae, bucurie în pandemie! Copiii din România au găsit și anul acesta cadouri în ghetuțe

Moș Nicolae nu s- speriat de pandemia COVID-19. Chiar dacă unii copii s-au îndoit că va veni și anul acesta, cu toții și-au pregătit din timp și cu grijă ghetuțele, iar Moșul nu i-a dezamăgit. A venit cu multe cadouri, însă și cu nuiele pentru cei neastâmpărați.

Moș Nicolae, bucurie în pandemie! Copiii din România au găsit și anul acesta cadouri în ghetuțe
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    06 Dec 2020   •   12:50

În fiecare an, copii și-au curățat ghetuțele și cizmulițele pentru vizita mult așteptată a Moșului. Câțiva copii au încercat să îl surprindă pe camere pe Moș Nicolae. Fără succes, însă.

Chiar dacă știu că anul acesta a fost diferit, copiii l-au așteptat pe Moș Nicolae cu nerăbdare, iar el le-a arătat că nu se teme de pandemie. Unii dintre ei au primit însă și nuiele, pentru că Moșul a aflat despre năzdrăvăniile lor.

Moș Nicolae: Cum a apărut tradiția cadourilor lăsate în ghetuțe și cine a fost Sfântul Nicolae

Pe 6 decembrie romanii îl sarbatoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, patronul marinarilor şi al copiilor, salvatorul celor din temniţă şi primejdii, ajutătorul săracilor şi al celor nedreptăţiţi, protector al fecioarelor şi al călugărilor. Conform tradiției populare, în nopțile sfințite de sărbători, când cerurile se deschid și pentru noi, muritorii de rând, se spune că preț de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stand în dreapta Domnului.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae

Copiii știu că trebuie că ghetulele sau cizmulițele lor să fie lustruite, deoarece Moș Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri celor cuminți. Copiii neascultători primesc o nuielușa, menită să îi atenționeze și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor. Pentru Moș Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-și da seama dacă un copil a fost cuminte sau rău.

Chiar dacă Moș Nicolae este mereu grăbit să ajungă la copiii din întreagă lume, acesta își face timp să asculte și dorințele fiecărui copil în parte. Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război.

×
Subiecte în articol: Mos Nicolae pandemie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close