Antena 3 CNN Life Aţi fost cuminţi? Aşteptăm imaginile voastre cu cadourile primite de la Moş Nicolae

Aţi fost cuminţi? Aşteptăm imaginile voastre cu cadourile primite de la Moş Nicolae

Moş Nicolae este considerat protectorul copiilor. În fiecare an, el vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi și nuielușe pentru cei mai năzdrăvani. Antena3 iși dorește să vadă bucuria de pe fețele copiilor, atunci când își primesc cadourile de la Moș.

Aţi fost cuminţi? Aşteptăm imaginile voastre cu cadourile primite de la Moş Nicolae
de Mia Lungu    |    04 Dec 2020   •   10:00

Trimite pe Facebook Antena3 sau pe adresa de email [email protected] imagini din dimineața de 6 decembrie, de Moș Nicolae, cu surpriza găsită de copii în ghetuțe.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii trebuie să aibă ghetuţele curate și lustruite, deoarece Moş Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri dacă au fost cuminti.  

Moş Nicolae nu se arată niciodată, iar povestea darurilor aduse pe furiş copiilor în această noapte a început acum foarte mult timp. Este un personaj sărbătorit în calendarul bizantin, dar şi în cel latin, luteran sau anglican, în data de 6 decembrie. În calendarul ortodox în această dată este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni.

Legenda lui Moș Nicolae. De ce punem cadouri în ghetuțe

Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270 în cetatea Patara din Asia Mică (în prezent Turcia), iar numele lui înseamnă, în limba greacă, „biruitor de popoare”. A locuit în oraşul Myra, unde a fost episcop.

Oraşul este situat tot în Asia Mica, pe actualul teritoriu al Turciei. După ce părinţii săi au murit, Nicolae şi-a împărţit averea săracilor, iar apoi a plecat la Ierusalim ca prelat.

Legenda lui Moş Nicolae

Potrivit unei legende, Moș Nicolae ar fi ajutat trei fete sărace să se mărite. El e lăsate câte un săculeţ plin cu aur la poarta casei lor, astfel încât fiecare fată să aibă o zestre şi să se poată mărita.

Când a venit rândul ultimei fete, tatăl ei a vrut să vadă cine le aducea săculeţele cu aur şi a stat pe pază într-o noapte. Atunci, Nicolae a lăsat săculeţul pe hornul casei, într-o şosetă care era pusă la uscat şi astfel a apărut tradiţia cadourilor puse în pantofi.

Cei trei săculeţi cu aur au devenit simbolul Sfântului Nicolae, sub forma a trei bile de aur.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită.

×
Subiecte în articol: Mos Nicolae
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close