Antena 3 CNN Life Nu cumpăra aceste obiecte marțea. Vei atrage ghinionul

Nu cumpăra aceste obiecte marțea. Vei atrage ghinionul

Nu cumpăra aceste obiecte marțea. Vei atrage ghinionul
Sursa foto: foto: Pixabay.com
09 Mai 2017   •   10:57

În tradiția populară se spune că ziua de marți este ziua celor care se vor naste. Martea si sambata, zile ale saptamanii dedicate "lumii de dincolo" (preexistentei si postexistentei) au trei ceasuri rele, spre deosebire de zilele "lumii de aici" care pot avea numai unul singur, potrivit portal.tfm.ro.

Guvernata de Marte, zeul razboiului, ziua de marti este o zi "cu rafuieli".  In Vechiul Testament este considerata Ziua Apelor, caci in aceasta zi Dumnezeu a despartit apele de uscat.

In traditia poporului roman, marti este ziua in care Dumnezeu a "urzit" Cerul si Pamantul. Ziua este patronata de doua ciudate reprezentari mitice feminine: Martolea si Martiseara. Martolea era vazuta ca avand aspect de batrana cu puteri malefice, care locuia in paduri pustii, dar si in vazduh.

Despre persoanele nascute intr-o zi de marti se spune ca sunt caracterizate de un entuziasm debordant, sustinut de un bagaj generos de energie pozitiva. 

Superstitii si credinte din vatra satului, legate de ziua de marti: - nu se insamanteaza si nu se cumpara obiecte taioase - nu se fac nunti si logodne - daca incepi un lucru intr-o zi de marti, sigur nu vei reusi sa il termini - daca vezi prima floare a primaverii intr-o zi de marti, asteptarile tale vor fi incununate de succes - orele bune in zilele de Marti sunt intre 15:00 - 16:30 si rele intre 12:00 - 13:30.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close