x close

Nu mai ține niciodată telefonul lângă pat! Efectele periculoase la care ești expus

03 Iun 2019   •   19:45
Nu mai ține niciodată telefonul lângă pat! Efectele periculoase la care ești expus

Cercetătorii americani spun că dormitul cu telefonul în aceeaşi cameră este un obicei prost. "Este ca o pantă alunecoasă. Din moment ce ai pus mâna pe telefon pentru a vedea cât este ceasul, ajungi să navighezi pe internet şi să rămâi treaz", explica cercetătorii, potrivit NDTV.

"Dacă te trezeşti în miezul nopţii şi-ţi verifici telefonul, inevitabil vei deveni frustrat sau îngrijorat de ceva ce ai văzut, corpul devenind astfel tensionat", mai spun oamenii de ştiinţă.

Prezenta smartphone-urilor în dormitoare a dus le nenumărate probleme ale somnului.

"Oamenii între 20 şi 30 de ani au probleme cu insomnia în principal din cauza telefonului", spune David M. Claman, directorul Centrului de Tulburări ale Somnului din California.

Telefoanele mobile emit radiații dăunătoare pentru corpul nostru. Un truc care diminuează din radiații, pe timpul nopţii, este să îl setezi pe „mod avion, scrie elle.ro.

Lumina albastră inhibă producția de melatonină, hormonul care induce starea de somn. De asemenea, tulbură ritmul cicardian normal al corpului. Organismul este „pacalit' să creadă că încă este zi afară.

Există, de asemenea, ipoteze conform cărora păstrarea telefonului mobil pe noptieră ar putea provoca ameţeli şi dureri de cap, deşi nu s-a demonstrat asta, până acum.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati